tron-ethereun
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Tron blokzincirindeki Tether işlemleri 3. haftada da üst üste, Ethereum blokzincirindeki USDT işlem sayısını geride bıraktı. Bu durumun sebebinin, en büyük 2. blokzincirdeki işlem ücretlerinin artması olduğu belirtiliyor.

Coinmetrics verilerine göre; son 4 haftada Ethereum üzerindeki Tether işlemleri yaklaşık 1,5 milyonda kalırken, Aralık ortasında 900 bin civarındaki Tron üzerindeki işlemler ise Ocak ayının 2. haftası itibariyle 2 milyona yükseldi. Konu hakkında CoinDesk’e açıklamalarda bulunan Coinmetrics’ten Nate Maddrey’e göre, Tron blokzincirinin Ethereum’u geçmesindeki ana sebep ise işlem ücretleri…

Ethereum işlem ücreti 19 dolar ile rekor kırdı

Dolar olarak fiyatlandırıldığında, bir Ethereum işlemi ücretinin ortalaması geçen hafta 19 dolar ile rekor kırmıştı. Bu fiyat şu an ise 8 dolar civarında… Ether ile fiyatlandırıldığında ise, ortalama işlem ücreti, tüm zamanların en yüksek fiyatının ciddi şekilde altında ancak yine de çok fazla… Blockchair’den alınan verilere göre; işlem ücreti bu ay birkaç kez 0.015 ETH’yi geçti.

Konuyla ilgili olarak Maddrey, “Üretler arttıkça, Tether işlemleri de Ethereum’dan Tron’a geçmeye başladı” yorumunu yaptı.

Daha küçük işlemler Tron’da yapılıyor

Burada bir başka önemli nokta ise Ethereum blok zinciri üzerindeki işlem yapılmış toplam Tether değeri hala Tron’dan daha fazla ancak özellikle daha küçük işlemler için Tron’a geçiş sinyalleri görülüyor. Daha yüksek işlem yapmak ve ücretleri karşılayabilme gücüne sahip kişiler ise Ethereum’daki rahatlıklarını ve güvenlerini sürdürüyor ve burada işlem yapmaya devam ediyorlar.

Tron, borsalarda iyi bir benimsenme elde etti

Tether şirketi CTO’su Paolo Ardoino da, Tron blok zincirinin kripto para borsalarında iyi bir benimsenme elde ettiğini ve Ethereum’a oranla çok daha ucuz olduğunu belirterek, “Son dönemde Ethereum işlem ücretlerinin arttığı gözönüne alındığında Tron kullanmak daha mantıklı” dedi.

Tek alternatif Tron değil

Ardoino ayrıca, Tether kullanıcıları için tek ucuz alternatifin Tron blok zinciri olmadığını, son iki yılda Algorand, Solana ve Liquid Ağı entegrasyonlarını başlattıklarını ve bu sayıyı artırmayı plânladıklarını da söyledi.

Maddrey’e göre, Tether işlemlerinin bir anda ve büyük rakamlar ile bir ya da iki blok zincire kaydığını görürsek şaşırmamamız gerektiğini belirtiyor:

“Ancak işlemlerin dağılımı; ücretlerin azlığı, ağ etkisi ve kullanılabilirlik kolaylığının birleşimine göre olacak”

Tether CTO’su Ardoino ayrıca önümüzdeki birkaç yılda da Ethereum’un, Tether için önemli rol oynamaya devam edeceğini, Ethereum 2.0 geçişinin daha çok işlem hacmi yaratacağını düşündüğünü söyledi. Ardoino, diğer blokzincirlerin de, toplam hacimden daha adil bir pay alacağını düşünüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl