Fusion (FSN), Avrupa Merkez Bankası raporuna girdi

Sponsorlu

Avrupa Merkez Bankası‘nın (ECB) 2020 raporu, kripto paraların küresel ekonomiye girmesinin aciliyetine işaret ediyor. Dijital euronun adımlarını atmaya başlayan ECB, dijital para evrenine de derinlemesine incelemelerde bulunuyor.

Avrupa Merkez Bankası raporundan
Avrupa Merkez Bankası raporundan

Fusion, Cosmos, Polkadot, Quant, Chainlink

Avrupa’nın merkez bankası, ilerleme sürecinde Fusion teknolojisini de ön plâna çıkarıyor.

Para transferlerinin kolaylığı, şeffaflığı, değiştirilemezliği ve bağımsızlığını sağlayan blokzincir teknolojisi de her ülkenin ekonomik toparlanma sorununa bir çözüm.

Fusion ise bu teknolojiyi insanların hayatına çok daha kolay bir şekilde yansıtarak, kripto ve sabit paraları bir borsa platformu kullanmadan değiştirebilme, takas edebilme imkanı sağlıyor. Merkezi olmayan bir blokzinciri olmasıyla, aracıları ortadan kaldırıyor. Ağ 95 doğrulayıcı tarafından korunuyor.

Son dönemde Fusion blokzincir ağı üzerinde 10 milyon işlem sayısı da geçildi. İşlem ücreti ise yaklaşık olarak 0.001552 dolar civarında.

Kripto paralarda regülasyonların da yavaş yavaş başlamasıyla birlikte, devletler kendi merkez bankası para birimlerini (CBDC) ve özel bankalar da kendi sabit paralarını test etme aşamasına geçtiler.

Fusion ise, kripto para ekonomisini birbirine bağlayan, dijital finans dünyasının önemli bir parçası oldu. Devlet ve bankacılık seviyeleri için Fusion blokzinciri ideal bir teknoloji. İşlevsellik özelliğiyle Fusion, blokzincirleri birleştirirken, bunların karşılıklı entegrasyonunu da sağlamış durumda.

Fusion blokzincirinde, diğer blokzincirlerde olan etkileşim karmaşıklığı ve izolasyon gibi problemler tamamen elimine edildi. Neredeyse yüzlerce platformun ayrı ayrı gelişmesi, bu tür problemlerin ortaya çıkmasına ve o kripto paranın tam performansını yansıtamamasına sebep oluyor.

Avrupa Merkez Bankası ECB’nin konuyla ilgili raporu ise şu ifadeleri kullanıyor:

“Fusion, Merkeziyetsiz Kontrol Hakları’nı kullanan ortak ve halka açık bir blokzincir aracılığıyla farklı DLT’leri birbirlerine bağlamayı amaçlamaktadır.

Merkeziyetsiz Kontrol Hakları Yönetimi (DCRM), varlıkların, farklı zincirler arasında kullanıcı adına tutulabildiği ve transfer edilebildiği açık kaynaklı pratik çözümler sunan merkeziyetsiz bir saklama modelidir (zincirler ve sistemler arası çalışabilir)

DCRM sıcak cüzdan likiditesi sunmanın yanında, soğuk cüzdan kadar güvenlidir ve anahtar kelime kurtarma sistemine sahiptir. Ödeme ağında, zincir üstü veya zincir dışı çalışma biçimleri için çoklu onaylama koruma sistemi de bulunmaktadır.”

Fusion, küresel finans için adeta “anahtar teslim” bir çözümdür.

ECB’nin de ön plâna çıkardığı DCRM teknolojisi sayesinde Fusion ekosistemi hızlı bir şekilde gelişmekte ve DCRM birliğine yeni projeler katılmaktadır. Bu teknoloji kullanılarak platformda Anyswap gibi Binance’den onay almış, merkeziyetsiz uygulamalar da başlatılmaktadır.

Anyswap şu anda Fusion, Ethereum, Binance Smart Chain, Huobi, Fantom gibi birçok blokzinciri desteklemektedir. Daha önceden Fusion blokzincirinde başlatılacağı açıklanan Chainge Finance projesinin lansmanı için plânlanan tarih 2021 bahar aylarıdır. Chainge Finance sayesinde herkes ama herkes, merkeziyetsiz finans evrenine kolayca giriş sağlayabilecek.

CHNG token’ları sadece ve özel olarak gerçek kişilere ücretsiz dağıtılır. Chainge Finance token’larının ücretsiz dağıtımının başlamasından bu yana 1 aydan daha az bir süre geçmiş olmasına rağmen 170 bin kişi Chainge Finance’in başlangıcı için bekleme listesinde bulunmaktadır.

Gelin siz de Fusion ile dijital finans dünyasına girin!

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl