ABD’nin ele geçirdiği 70 bin BTC’nin sır perdesi aralanıyor

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Birçok yasa dışı ürünün satıldığı ve 2014’te kapatılan Silk Road darknet sitesinden ele geçirilen Bitcoin’lerin ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI’ın o dönemki ajanlarıyla bağlantısı çıkmaya devam ediyor. ABD basınındaki haberlere göre, Adalet Bakanlığı’nın Kasım ayında ele geçirdiği tam 69 bin 369 BTC, büyük ihtimalle gizemli ajan Shaun Bridges ile bağlantılı.

Haberlere göre; mahkeme kayıtları, kim olduğu açıklanmayan ve “X kişi” olarak adlandırılan Adalet Bakanlığı’nın BTC’leri ele geçirdiği kişinin, Shaun Bridges ve Carl Mark Force IV ile bağlantılı olduğu yönünde bilgiler içeriyor.

Shaun Bridges

Bilindiği üzere Bridges, 2015 yılında, Silk Road soruşturması esnasında Bitcoin’leri çalmak suçundan 71 aylık hapis cezasına çarptırılmıştı. 2017 yılında para aklama suçunu da itiraf ettiği için 2 yıllık fazladan bir ceza alan eski FBI ajanının önümüzdeki yıl Kasım ayında serbest kalabileceği belirtiliyor. Carl Mark Force IV ise, 6,5 yıl hapis cezası almadan önce ABD’den kaçmaya çalışırken yakalanmıştı.

3 Kasım tarihinde, 70 bine yakın Bitcoin’in hareketi Whale Alert tarafından tespit edilmiş, daha sonra da bu BTC’lerin izi, blokzincir takip platformu Elliptic tarafından Silk Road’a kadar sürülmüştü. ABD Adalet Bakanlığı ise en sonunda bu yasadışı BTC’leri Silk Road’dan ele geçirdiğini açıklamak zorunda kalmıştı. Bu sayı, şu ana kadar federal büronun ele geçirdiği en yüksek rakamda Bitcoin.

Coin’ler Adalet Bakanlığı’nın cüzdanında

69,370.22491543 Bitcoin’e ek olarak “X kişi”nin cüzdanında ayrıca aynı miktarlarda Bitcoin Cash, Bitcoin Gold ve Bitcoin SV bulunuyor. Burada da toplam değer 50 milyon dolar… Bu coin’lerin hepsi şu anda Adalet Bakanlığı’na ait olan bir cüzdanda tutuluyor.

Bitcoin fiyatı katlanınca…

Öte yandan Kasım ayında ele geçirilen Bitcoin’lerin fiyatı da son yükselişlerle birlikte yaklaşık 2 milyar dolar arttı ve 3 milyar doların üzerine çıktı. Bu BTC’lerin ise ne zaman açık artırmaya sunulacağı hala belirsiz. Geçmişte Silk Road’un kurucusu olan ve şu anda çift müebbet hapis cezasını ABD’de çekmeye Ross Ulbricht’ten ele geçirilen BTC’ler açık artırma usulü satılmıştı.

Ulbricht’e af çıkmamıştı

ABD, elinde en çok Bitcoin olan devlet olarak lanse ediliyor. Biden’a başkanlık seçimini kaybeden eski başkan Donald Trump’ın, birçok kişiye çıkardığı gibi görevi bırakmadan önce, Ulbricht için de af çıkaracağı konuşulmuş ancak Silk Road kurucusu bu durumdan yararlanamamıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl