Bitcoin’in Kara Cuma’sı: Neler oldu, neler olacak?

Bizi Google Haberler'de Takip Edin Çin’de Bitcoin borsalarının yasaklanıp yasaklanmayacağıyla ilgili birkaç gündür yaşanan belirsizlik borsaları alt üst etti. Bitcoin’in fiyatı, 2900$’ın altına kadar indi. Çin yetkilileri ülkede faaliyet gösteren Bitcoin borsalarının operasyonlarını durdurmasını talep etti. Bunun üzerine önce BTCC, ardından birkaç düşük hacimli borsa ticareti kapatacağını açıkladı. Önemli olan Çin’in en büyük iki borsası olan Huobi ile OKCoin‘in nasıl bir karar alacağıydı. Ek süre tanındı Bugün bu konuda netleşti. Bu borsalara, oldukça büyük bir hacme sahip olduklarından kapanışları da...

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Çin’de Bitcoin borsalarının yasaklanıp yasaklanmayacağıyla ilgili birkaç gündür yaşanan belirsizlik borsaları alt üst etti. Bitcoin’in fiyatı, 2900$’ın altına kadar indi.

Çin yetkilileri ülkede faaliyet gösteren Bitcoin borsalarının operasyonlarını durdurmasını talep etti. Bunun üzerine önce BTCC, ardından birkaç düşük hacimli borsa ticareti kapatacağını açıkladı.

Önemli olan Çin’in en büyük iki borsası olan Huobi ile OKCoin‘in nasıl bir karar alacağıydı.

Ek süre tanındı

Bugün bu konuda netleşti. Bu borsalara, oldukça büyük bir hacme sahip olduklarından kapanışları da bir o kadar gürültülü ve patırtılı olacağı için ek süre tanındı. Bu hakkın tanınması iki borsanın da ICO sürecine katılmamasından kaynaklandı.

İki borsa, Ekim ayının son gününde dijital para birimleriyle Yuan arasındaki ticareti sonlandıracak. Yollarına dijital para birimleri arasındaki ticaretle devam edecekler.

Birkaç saat içerisinde 700$ arttı

Piyasada bu belirsizliğin kalkmasının ardından Bitcoin fiyatı ani bir yükseliş gösterdi. 2900$’ın altında bulunan Bitcoin, birkaç saat içerisinde 3600$ seviyesini aştı.

Kazanan Hong Kong ve LocalBitcoins oluyor

Çin hükümetinin İtibari para birimleri ile dijital para birimleri arasındaki ticareti yasaklama kararının ardından müşteriler Çin’in özerk bölgesi olan Hong Kong’daki Bitcoin borsalarına kaymaya başladı. Bunun yanı sıra LocalBitcoins’deki Çin hacimleri de büyük artış gösterdi.

‘Bu son değil, yeni bir başlangıç’

Son olarak Huobi, kullanıcıları için motive edici bir açıklama yayınladı. Borsa, açıklamasında, “Böyle bir karar son değil, yeni bir başlangıç, sektörün daha sağlıklı bir zemine oturmasına yardımcı olacak.” ifadelerini kullandı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl