ABD Hazine Bakanı Janet Yellen: Bitcoin yüksek riskli ve spekülatif

janet yellen
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, CNBC’de katıldığı bir programda hem kripto paralar hem de hisse senedi piyasaları hakkında görüşlerini belirtti. Yellen, Bitcoin için yine “Spekülatif bir varlık” tanımını kullandı.

“Trade uygulamalarını iyi kontrol etmemiz gerekiyor”

Sıfır komisyonu ticaretin küçük yatırımcının hisse senetleri piyasasına daha çok gelmesine sebep olduğunu belirten Yellen, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC’nin son dönemki volatilite hakkında bir rapor hazırlayacağını belirtti ve perakende yatırımcı regülasyon kurumlarının bir toplantısına da atıfta bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Heyetimizin elde ettiği sonuç büyük yüklenme ve yüksek volatiliteye rağmen piyasaların altyapısının iyi çalıştığı yönünde. Trade uygulamalarının adil ve kullanıcıların korunmasına yönelik tutarlı olup olmadıklarını düzgün şekilde kontrol etmemiz gerekiyor”

“Faizlerin düşük olması insanları piyasalara çekti”

Yüksek işsizlik oranının olduğu bir yerde hisse senetleri fiyatlarının da yüksek olmasına değinen Yellen, bunun bir sebebinin de düşük faiz ortamının insanları hisse senetlerine yöneltmesi olduğunu belirterek, “Çok düşük faiz oranlarının olduğu bir dünyada fiyat-kazanç oranlarını artırılmak istenir. Çok dikkatli olmamız gereken sektörler var” dedi.

Hazine’nin, bütçe açığını karşılamada herhangi bir sorun yaşamayacağını belirten Yellen, “FED para politikası gereğince ne kadar alım yapılması gerekiyorsa bunu alacaktır” yorumunu yaptı.

“Bitcoin yüksek riskli ve spekülatif…”

Son dönemde fiyatı artan Bitcoin gibi kripto paraların regüle edilip edilmemesi hakkında görüşleri sorulan ABD’nin ilk kadın Hazine Bakanı, Bitccoin’in yüksek riskli, spekülatif bir varlık olarak tanımladı ve şu ifadeleri kullandı:

“Burada en önem verdiğimiz konu, Bitcoin’in yasa dışı işlemlerin yapılmasında bir araç olarak kullanılmaması ve yatırımcı korunmasının sağlanması… Kripto para işi yapan şirketlerin regülasyonlara bağlı kalmaları da bizim çok önemli”

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl