Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’nin ve dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase’den dün yaklaşık 1 milyar dolarlık Bitcoin çıkışı yapıldı.

Blok zinciri takip ve analiz ağı Whale Alert’e göre, dün akşam saatlerinde 4501 BTC (yaklaşık 250 milyon dolar) ve bu gece yarısı sabaha karşı TSİ 1 ilâ 2 arasında 13 bin 204 BTC (yaklaşık 750 milyon dolar) Coinbase’den başka cüzdanlara taşındı. Gece saatlerindeki çekme esnasında, her biri 351 ilâ 391 Bitcoin’i kapsayan 36 ayrı işlem yapıldığı belirtildi.

Gizliliklerini çok iyi korudular

Uzmanlar bu çekim işlemlerinin, tezgah üstü bir borsanın cüzdanlarını yenilemesi, bir dolar milyarderinin fonlarını soğuk cüzdanlarına çekmesi ya da bir kara para aklama organizasyonu olabileceğini belirtiyorlar. Ancak şu ana kadar elde edilen bilgiler bu konuda yorum yapmak için yeterli değil çünkü transferi gerçekleştiren(ler), gizliliklerini çok iyi korudular ve her işlem için de yeni adresler yarattılar.

Öte yandan bu çekim işlemleri, bu ay Coinbase’de gerçekleştirilen ilk büyük hareket değil. 31 Ocak tarihinde de, o gün yaklaşık 500 milyon dolar değerde olan 15 bin 200 BTC de Coinbase Pro’dan çekilmişti. Bu hareketin ardından zincirüstü veri platformu CryptoQuant CEO’su Young Ju, konuyla ilgili yaptığı yorumda çekme işlemlerini tezgahüstü borsalardan alım yapan kurumsal şirketlere bağlamış ve “Bu gördüğüm en büyük yükseliş sinyali” demişti.

MicroStrategy mi?

Bilindiği üzere MicroStrategy şirketi, geçtiğimiz günlerde tahvil satışıyla 1 milyar 30 milyon dolar net gelir elde etti ve bu geliri Bitcoin almak için kullanmayı planladığını açıkladı. Dünkü işlemlerin MicroStrategy ile ilişkili olabileceği de söyleniyor. Çünkü Coinbase, MicroStrategy’nin daha önceki Bitcoin alım işlemlerine aracılık etmişti. MicroStrategy’nin Bitcoin alımını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

15 günde müthiş adımlar atıldı

Öte yandan son 15 gündeki gelişmeler ise nasıl bir boğa sezonunun içerisinde olduğumuzu kanıtlar gibi… MicroStrategy’nin alımlarının ardından kısa süre önce de Elon Musk’ın elektrikli araba üreticisi Tesla 1,5 milyar dolarlık BTC aldığını açıklamıştı. Bu Bitcoin’lerin hiçbirinin satılmadığını varsayarsak, Tesla geçen sene sattığı arabalardan elde ettiği toplam kârdan daha fazla kazancı Bitcoin’den elde etmiş görünüyor.

Başka bir dev Bitcoin hamlesini ise fon yönetim şirketi BlackRock açıklamıştı. Yönetimi altında 8.67 trilyon dolarlık varlık bulunan şirkette, CIO Rick Rieder bazı müşterilerin varlıklarını Bitcoin’e yatırdıklarını söylemişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl