Ripple ortağı MoneyGram’a toplu dava açıldı

SEC ile olan davası sebebiyle zor zamanlar geçiren Ripple'ın dev ortağı, ödeme şirketi MoneyGram'a da dava açıldı. Sebep ise yatırımcıya doğru bilgi vermemek ve yanıltıcı açıklamalarda bulunmak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD merkezli, ülkeler arası para transferi şirketi MoneyGram’a Ripple Labs ile olan ortaklığındaki yanıltıcı politikası sebebiyle toplu dava açıldı. Haziran 2019 ile Şubat 2021 tarihleri arasında MoneyGram’dan menkul kıymet alan yatırımcılar adına açılan davanın süreci dün resmen başladı.

SEC’nin açtığı davanın ardından Ripple ile olan ortaklığını askıya alan MoneyGram’ın, küresel yatırımcı hakları kurallarına göre, Ripple Labs ile olan ortaklığı ve XRP’nin bir menkul kıymet olup olmama statüsü hakkında hileli açıklamalarda bulunduğu iddia ediliyor. Haziran 2019’da iki şirket arasında yapılan stratejik ortaklığa göre de MoneyGram, Ripple’ın xRapid ürününü kullandı ve sınır ötesi ödeme sürecinin bir parçası olarak XRP’yi kullanarak anlaşmalar yaptı.

Ancak 23 Aralık tarihinde şirketten yapılan açıklamada, sınır ötesi borsa işlemlerinde Ripple’ın, eski adı xRapid, yeni adı ise Talep üzerine Likidite (ODL) olan hizmetine bağımlı olunmadığı konusuna vurgu yapılmış ve “MoneyGram, müşteri fonlarının transferleri için ODL platformu ya da RippleNet kullanmamaktadır ve SEC davasında da bir taraf değildir” denmişti.

Davayı müşteriler adına açan hukuk firması Rosen, MoneyGram’ın XRP’nin SEC tarafından kayıtsız ve yasa dışı bir menkul kıymet olarak görüldüğünü açıkça belirtmediğini iddia ediyor. Hukuk firması ayrıca, SEC’nin Ripple’a menkul kıymet kanunlarını uygulamayı zorunlu kılması halinde de MoneyGram’ın finansal devamlılığı için gerekli olan ciddi kazançlardan mahrum kalabileceğini belirtiyor.

İki şirket arasındaki ortaklığın bitiş tarihi 2023 yılı olarak gösteriliyordu ve Ripple, MoneyGram’la, 50 milyon dolarlık yatırım yapma konusunda da anlaşmaya varmıştı. Ripple ayrıca MoneyGram’a, platformunu kullanması karşılığında ödeme de yapıyordu. 2020 yılında MoneyGram Ripple’dan 38 milyon dolarlık ödeme aldı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl