Ethereum’da EIP 1559 Temmuz’da devreye girecek

ethereum
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ethereum geliştiricileri, madencilerin çoğunun karşı olduğu bir öneriyi uygulamakta ısrarlı. Geliştiriciler, EIP 1559’un Temmuz ayında devreye girmesini kararlaştırdı.

Daha az işlem ücretleri, daha az arz

Ethereum Geliştirme Önerisi (EIP) 1559’un bugün Ethereum geliştiricileri arasındaki görüşmede Temmuz ayında Londra hard fork’uyla birlikte devreye girmesi kararlaştırıldı. Söz konusu öneri, Ethereum işlemlerini daha verimli bir hâle getirmeyi hedefliyor. Böylece işlem maliyetlerinin büyük ölçüde azaltılması ve Ethereum’un genel kullanıcı deneyimini iyileştirmesi amaçlanıyor. Getirilecek olan güncelleme, Ethereum’da daha az ücretlerle işlem yapmaya imkan tanırken aynı zamanda ETH’nin arzının da azalmasını sağlayacak.

EIP geliştirmesi tamamlandığında fiyatlara direkt olarak etkisi olmayabilir ancak işlem ücretlerinin azalması, proof-of-stake sisteminin devreye girmesinin ardından ETH ihracı zamanla daha da düşecek. Bu geliştirmenin ölçeklenme konusunda 2. katman sağlayıcılarına da büyük yararı olacağını belirtiliyor.

Bilindiği üzere son dönemde Ethereum ağında işlem ücretleri çarpıcı biçimde arttı. Ethereum’da işlem yapmak maliyetli bir hâle geldi ve bu da bazı kullanıcıları ve geliştiricilerinin alternatif zincirlere yönelmelerine yol açtı.

Ethereum geliştiricileri, bu güncellemeyi uygulamakta kararlıyken ve bunun için Temmuz ayını belirlemişken Ethereum madencilerinin çoğunluğu güncellemeyi desteklemiyor. Ethereum ağındaki işlem gücünün yüzde 60’ından fazlasını oluşturan madencilik havuzları, işlem ücretlerinden elde edeceği gelirlere darbe vuracağından şu anda getirilecek değişikliğin karşısında yer alıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl