Dört büyük kripto para borsasının Weibo hesapları kapatıldı

weibo
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

‘Çin’in Twtter’ı’ olarak da bilinen dev sosyal medya platformu Weibo, kripto para borsaları hesaplarına karşı bir operasyon başlattı ve Huobi, OKEx, Binance ve MXC borsalarının hesaplarını askıya aldı.

Topluluk kuralları ve kanun ihlali gerekçe gösterildi

Yapılan açıklamada borsa hesaplarının topluluk kuralları ile kanunları ihlal ettiği belirtilse de net bir sebep gösterilmedi.

Weibo’nun, istediği zaman ve istediği şekilde hem kendi yönetiminin hem de Çin hükumetinin isteği doğrultusunda geçmişte de hesapları kapadığı biliniyor. Dolayısıyla şu an için bu engellemenin tam olarak hangi sebeple yapıldığı açık değil.

Bu uygulama daha önce Binance’e yapılmıştı ancak 4 borsanın aynı anda hedef alınması ilk kez görülen bir durum. Çin’de “H.B.O” olarak da anılan Huobi, Binance ve OKEx borsaları ülkenin en çok kullanılan kripto para platformları olarak görülüyor.

Weibo’nun hesaplara karşı uyguladığı bu engellemenin ardından ise Çinli kullanıcılar hafif de olsa borsaların token’larında satış yaptılar. HT, OKB ve BNB’de yüzde 3 ilâ 7 arasında bir düşüş görüldü.

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, konu hakkında Weibo hesabının bir süre önce askıya alındığını söyledi ve “Buna bizi raporlayan diğer ‘sektör oyuncularının’ neden olduğuna dair ‘söylentiler’ vardı. ‘Söylentilerin’ doğru olup olmadığından emin değilim. Hiç umursamadım.” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl