Fed Başkanı Jerome Powell’dan Bitcoin ve kripto para açıklamaları

Jerome Powell
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Fed Başkanı Jerome Powell, Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından düzenlenen bir panelde konuştu. Powell, burada dijital dolar, Bitcoin ve kripto para birimlerine değindi.

Başkan, ABD Kongresi’nin onayı olmaksızın dijital para projesinde ilerlemeyeceklerini ifade ederken Fed’in şu anda böyle bir proje için karar aşamasında olmadığını vurguladı. Merkez bankası dijital parasının faydalarıyla birlikte önemli riskleri de beraberinde getirdiğini öne süren Powell, bir kez daha bu konuda ilk olmaya ihtiyaç duymadıklarını belirtti.

Dolardan ziyade altına benziyor

Powell, daha sonra kripto para birimleriyle ilgili konuştu. Başkan, “Kripto varlıklar, ödeme aracı olarak değil, daha çok spekülasyon için kullanılıyor.” yorumunu yaptı. “Kripto varlıklar, dolardan ziyade altına benziyor.” diyen Powell, bugüne kadar özel kripto para birimlerinin iyi bir değer deposu olmadığını savundu. Powell, özel stabil kripto para birimlerinin merkez bankası parasının yerini alamayacağını kaydetti.

Powell’ın açıklamaları, Bitcoin’de 56 bin 500 dolara kadar bir düşüş getirdi. Piyasa değeriyle en büyük kripto para, TSİ 17.05’te 57 bin 130 dolardan işlem görüyor.

BtcTurk Youtube Kanalı’nda yayınlanan Uzmancoin ile Bitcoin ve Kriptopara Haberleri’nde bunun gibi önemli haberleri izleyebilirsiniz:

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl