Binance, iki eski FATF üyesini bünyesine kattı

Dünyanın en büyük hacmine sahip borsası Binance, G20 bünyesindeki Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) eski iki üyesini regülasyon uyum ekibine kattı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

FATF eski genel sekreteri Rick McDonell ve FATF’nin Kanada delegasyonunun başında görev almış olan Josee Nadeau, Binance’e katıldılar.

FATF içinde yasa dışı finans uzmanı olan McDonell ayrıca Sertifikalı Kara Para Aklama Uzmanları Derneği’nde (ACAMS) yönetim kurulu başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin kara para aklama departmanı başkanlığı da yapmıştı.

Nadeau da Uluslararası Para Fonu (IMF), Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve Dünya Ticaret Örgütü (WTO) ile çalıştı.

İki eski regülatör, Binance’te değişik regülasyon konularına borsanın nasıl uyum sağlayacağı konusunda çalışıp borsayı yönlendirmenin yanında, kripto para sektörünün büyümesiyle alakalı olarak politikacılarla da iletişim kuracaklar.

FATF’nin yeni kurallarından sonra geldi

Binance’in bu hamlesinin FATF’nin anonim işlemlerle ilgili yeni kurallarının ardından gelmesi de dikkat çekti. FATF’nin yeni kurallarında kripto para işlemleri için yükseltilmiş raporlama seviyeleri önerilirken, KYC bilgilerinin ve hatta kişiden kişiye olan işlemlerin bile raporlanabilir olması isteniyor.

Binance’in ekibine kattığı iki tecrübeli regülasyon yöneticisinin, McDonell-Nadeau adında da finansal danışmanlık firması bulunuyor. İkili, merkezi olmayan bir ağ olan Shyft Network’e de danışmanlık yapıyor. Shyft Network, FATF standartlarına uyumdan kaynaklı veri paylaşım sorunlarına çözüm bulma odaklı çalışıyor.

ABD eski senatörü de Binance’e katılmıştı

Hatırlanacağı üzere Binance, McDonell ve Nadeau’dan önce bu ay başında ABD eski senato üyesi Max Baucus ile de anlaşma sağlamış ve onu da politika danışmanlığı ekibine dahil etmişti. Baucus, Obama döneminde Çin’de büyükelçilik görevinde de bulunmuştu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl