JPMorgan: Bitcoin’de azalan volatilite, şirketlerin cesaretini artırıyor

jp-morgan
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’e geçmişte olumsuz bakan ancak son yıllardaki gelişmelerle adeta 180 derecelik bir fikir değişikliğine giden dünyanın en büyük yatırım bankalarından JPMorgan’dan, en büyük kripto parayla ilgili yeni bir değerlendirme geldi.

JPMorgan analistlerinin başındaki isim olan Nikolaos Panigirtzoglou’nun liderliğinde yazılan son rapora göre, Bitcoin’deki volatilitenin her geçen gün azalması kurumsal şirketlerin yatırım yapma cesaretlerini daha da artırıyor:

“Bitcoin’de 3 aylık realize edilmiş olan volatilite Şubat ayında ulaştığı yüzde 90 seviyesinden yüzde 86’ya düşmüş durumda. 6 aylık ölçüm rakamları ise yüzde 73 civarında kaldı. Volatilite azaldıkça, daha fazla sayıda kurumsal yatırımcı kripto evrenine girmeye sıcak bakacaktır”

Notta ayrıca Bitcoin’in volatilitesinin azaldığına dair işaretler, piyasa değeriyle en büyük kripto paranın bir portföy çeşitlendiricisi olarak altını ekarte etmesini sağlayabileceği kaydedildi. JPMorgan’a göre böyle bir sonuçta fiyat 130 bin dolara ulaşabilir.

Bilindiği üzere şu ana kadar kurumsal firmaların kripto para evreninden uzak kalmalarının en büyük sebebi, volatilitenin çok yüksek olması ve riskin büyümesiydi. ABD’de şu anda hiçbir banka müşterilerine Bitcoin veya diğer kripto paralara direkt olarak erişim hizmeti sunmuyor. Ancak son dönemdeki gelişmeler ve ciddi fiyat artışı özellikle ekonominin kalbi olan Wall Street’in bu tarafa daha olumlu bakmasına sebep oldu.

Örnek olarak bu hafta, 150 yıllık bir geçmişe sahip olan ABD ile dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs, ikinci çeyrekte Bitcoin ve diğer dijital varlıklar için yatırım araçları sunmaya başlayacağını açıkladı.

JPMorgan analistlerine göre son 2 çeyrekte Bitcoin’e olan ilginin büyük bölümü ise altın tarafından geldi. Bitcoin fonlarına toplamda 7 milyar dolarlık bir giriş olurken, altın ETF’lerinden ise 20 mlyar dolarlık bir çıkış görüldü.

Yayınlanan raporda ayrıca, Bitcoin’in geleneksel varlıklarla olan korelasyonunda son aylarda görülen azalmanın kurumsal şirketlerin gelecekteki yatırımlarını da artıracağı çünkü Bitcoin’in doların güçlenmesi karşısında artık eskisi kadar zayıf kalmadığı belirtildi. Bu durumun da çoklu varlığa sahip olan portföylerin Bitcoin’e daha sıcak bakması anlamına geldiği değerlendirmesi yapıldı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl