Coinbase, F2Pool ile tarihi gün için Bitcoin blok zincirine mesaj yerleştirdi

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para borsası Coinbase, madencilik havuzu F2Pool ile Bitcoin blok zincirine Coinbase’in Nasdaq’ta halka açıldığı tarihi günün anısına bir mesaj yerleştirdi.

Coinbase’in Nasdaq’ta doğrudan listelenmesinden sonra F2Pool’un çıkardığı ilk Bitcoin blokuna yazılan mesajda, New York Times’ın 10 Mart 2021 tarihli manşetine yer verildi.

679,187. bloka yazılan ve Bitcoin blok zincirinde sonsuza dek saklanacak olan mesaj şöyleydi:

“NYTimes 10/Mar/21 Temsilciler Meclisi, 1.9 milyon Dolarlık Pandemi Yardım Tasarısını Onayladı”

Bu mesaj, Coinbase’in halka açıldığı gün blok zincire yazılmasıyla önemli bir anlam yüklüyken aynı zamanda Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto’ya da bir selam niteliğinde.

Bilindiği üzere, Bitcoin’in ilk blokunda Nakamoto tarafından yerleştirilen ve 2008-2009 küresel ekonomik krizinin ortasında alternatif bir para biçimi yaratma niyetine atıfta bulunulan bir mesaj var. Bu mesaj, İngiltere’de yayın yapan The Times gazetesinin 3 Ocak 2009 tarihli manşetiydi:

“The Times 03/Oca/2009 Şansölye Bankalar için İkinci Kurtarma Planının Eşiğinde”

F2Pool’dan yapılan açıklamada, “Salgın yayılıyor ve krizin etkilerini hafifletmek için ekonomiyi canlandırma girişimi olarak para basmak yaygın bir şekilde kullanılıyor fakat para arzındaki artış, aynı zamanda enflasyonda da bir artışa yol açıyor. Bu bağlamda, kripto paranın geleneksel finansa karşı riskten kaçınma aracı olma olanakları daha belirgin hale geldi. Coinbase’in halka açılması, yatırımcıların kripto paraya olan güvenini gösteriyor ve ayrıca kripto paranın ana akıma doğru ilerlemesinde önemli bir adım.” denildi.

F2Pool tarafından Bitcoin blok zincirine yazılan mesaj
F2Pool tarafından Bitcoin blok zincirine yazılan mesaj
Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl