Visa, kripto para evrenine daha agresif adımlarla girmeye hazırlanıyor

visa
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük ödeme şirketlerinden biri olan VISA, kripto para evrenine çok daha agresif adımlarla girmeye hazırlanıyor. Şirket CEO’su Al Kelly, son finansal raporlama toplantısında VISA’nın kripto para politikaları konusunda “Ciddi şekilde ilgilendiğimiz bir alan. Çok iyi pozisyon aldık” yorumunu yaptı.

Geçtiğimiz haftalarda da Bitcoin, sabit coin’ler ve CBDC’ler konusunda birçok olumlu açıklamalarda bulunan hatta bir podcast’te bu konuda hem uzun hem de kısa vadeli olarak çok yönlü plânlarının olduğunu belirten Kelly, ilk çeyrek mali sonuçlarına ilişkin konferansta kripto evrenine güçlü bir şekilde dahil olmaya başladıklarını söyledi. VISA CEO’su şu ifadeleri kullandı:

“Burada 5 farklı alana odaklanıyoruz. Kripto paralar, finansal kurumlar için kripto ile ilgili API’ler ve sabit coin’ler ile CBDC’ler vasıtasıyla yapılan ödemeler… Bunlar ciddi şekilde eğildiğimiz ve ilgilendiğimiz alanlar… Gerçekten iyi pozisyon almış durumdayız”

Merkez bankası dijital paraları yani CBDC’ler konusunun da geçtiği toplantıda, kamu kurumları ile özel sektörün iş birliğinin de önemine değinildi:

“CBDC’lerin gerçekten bir değerinin olabilmesi için tüketicinin gözünde güvenli kalması gerekir ve bizim burada çok uzun zamandan beri vâr olan bir tecrübemiz söz konusu. İkinci önemli konu ise tabii ki bu tür paraların kullanım alanlarının olmasıdır. Merkez bankalarıyla bu anlamda görüşmelerimiz devam ediyor. Kamu kurumlarıyla özel sektörün ortaklaşa çalışabilmesi burada kritik bir rol oynamaktadır.”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl