Rusya Devlet Başkanı Putin, dijital para birimleri hakkında ilk kez konuştu

Bizi Google Haberler'de Takip Edin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dijital para birimleriyle ilgili olarak ilk kez konuştu. Dijital para birimleri hakkında ilk kez konuşan üst düzey küresel lider olan Putin, Russia Today tarafından aktarılan açıklamalarında dijital para birimlerinin toplum tarafından benimsenmesi ve belirgin biçimde büyümesinin altını çizdi. Putin şunları söyledi: “Birçok ülkede dijital para birimleri tam teşekküllü bir ödeme ve yatırım aracı haline geliyor ya da halihazırda geldi. Dijital para birimlerinin kullanımı aynı zamanda önemli riskler de barındırıyor. Merkez...

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dijital para birimleriyle ilgili olarak ilk kez konuştu.

Dijital para birimleri hakkında ilk kez konuşan üst düzey küresel lider olan Putin, Russia Today tarafından aktarılan açıklamalarında dijital para birimlerinin toplum tarafından benimsenmesi ve belirgin biçimde büyümesinin altını çizdi.

Putin şunları söyledi:

“Birçok ülkede dijital para birimleri tam teşekküllü bir ödeme ve yatırım aracı haline geliyor ya da halihazırda geldi. Dijital para birimlerinin kullanımı aynı zamanda önemli riskler de barındırıyor. Merkez bankasının endişelerinin farkındayım.”

Rusya’nın merkez bankasının baş başkan yardımcısı olan Sergei Shvetsov, Rus hükümetinin Bitcoin ve Ethereum gibi para birimlerini alma ve satma imkanı sunan internet sitelerine erişimi engelleyeceğini söylemişti.

 

Putin şöyle devam etti:

“Dijital para birimlerinin kullanımı ciddi riskler taşıyor. Merkez bankasının bu konudaki tutumunu biliyorum. Bunu bankanın başkanıyla birkaç kez görüştük. Her şeyden önce vergilerden kaçma, terörizmi finanse etme fırsatlarının yanı sıra tabii ki sıradan vatandaşları etkileyebilecek hileli planlara da ön ayak olabilir. Sistem arızaları ya da votalite durumunda herhangi bir kişi sorumlu tutulamıyor.”

Merkez bankasını düzenleme yapmaya çağırdı

Putin’in dijital para birimlerine yönelik bu eleştirileri sırasında herhangi bir yasaktan bahsetmemesi dikkat çekti. Rusya Devlet Başkanı, Çin ve Güney Kore gibi ülkelerin aksine Rusya Merkez Bankası’nı “yenilikçi finansal araçlar ile çalışmak için yasal garantiler” ile dijital para birimlerini kullanmaya yönelik düzenleyici bir çerçeve oluşturmaya çağırdı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl