fidelity
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Amerikan çok uluslu finansal hizmet şirketi Fidelity’nin geçen sene Ağustos ayında başlattığı Wise Origin Bitcoin Endeks Fonu o tarihten bu yana 102 milyon dolar topladığını açıkladı. Bildiri Fidelity tarafından ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapıldı.

SEC’deki kayıtlara bakıldığında Fidelity’nin Wise Origin Bitcoin Endeks Fonu’nun türünün en büyüklerinden biri olduğu görülüyor.

Şirketin baş strateji uzmanı Peter Jubber tarafından yönetilen Wise Origin Bitcoin Endeks Fonu, Fidelity’nin bir alt şirketi olan “Fidelity Dijital Fonlar” aracılığıyla profesyonel yatırımcılara sattığı ve pasif olarak yönetilen bir fon.

Şirket tarafından SEC’ye bildirilen fon kayıtlarına göre; 83 yatırımcı en azı 50 bin dolar olacak şekilde toplamda 102 milyon 350 bin 437 dolar olan yatırımlarını Fidelity havuzuna aktardılar. Bu rakam da fonu, türünün en büyüklerinden yapmaya yetti.

100 milyon dolar barajını aşabilen Bitcoin fonlarından Fidelity dışında ise, Pantera, Galaxy ve sadece Morgan Stanley müşterilerine bu hizmeti veren NYDIG bulunuyor. Dev yatırım bankası Morgan Stanley’nin NYDIG ile ortaklaşa sunulan bağımsız Bitcoin fonu, Nisan ayında bildirdiğine göre, ilk iki haftasında 29.4 milyon dolarlık yatırım almıştı.

Bilindiği üzere bu tür fonlar sadece akredite yatırımcılara açık… Öte yandan Fidelity’nin yine Wise Origin markası altında bir Bitcoin borsa yatırım fonu yani ETF başlatmak istediği ve bu konuda SEC’ye başvurusunun olduğu da biliniyor.

Uzmanlar, şu ana kadar hiçbir ETF başvurusunu kabul etmeyen SEC’nin 2021 sonu ya da 2022 başında ETF’lere onay verebileceğini belirtirken, herhangi bir ETF’e avantaj sağlamamak için toplu onay da verilme olasılığının da ihtimal dahilinde olduğu yorumu yapılıyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl