Bitcoin madencilik şirketi geri adım attı: Hiçbir işlemi sansürlemeyeceğiz

bitcoin-madenciligi (1)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin madencilik firması Marathon, Bitcoin topluluğundan tepki çeken politikasını değiştirme kararı aldı. Bu zamana kadar yasaklı kişi ve kurumlar listesinde olan adreslerden gelen işlemleri onaylamayan şirket, bu uygulamasını değiştirdiğini ve artık diğer tüm madencilerin standartlarında çalışacaklarını açıkladı. Şirket CEO’su Taproot güncellemesi lehine sinyal göndereceklerini de duyurdu.

Kuzey Amerika’nın dev madencilik şirketlerinden biri olan Marathon Digital Holdings, Bitcoin Core 0.21.1 versiyonu güncellemesine geçeceklerini ve blokzincirdeki işlemleri, diğer madencilerin yaptığı gibi onaylayacaklarını açıkladı.

“Hiçbir işlemi sansürlemeyeceğiz”

Yaklaşık bir aydır görevde olan CEO Fred Thiel, şirketin resmi internet sitesinden paylaştığı videolu mesaj ile yapılan değişiklikleri anlattı ve şu ifadeleri kullandı:

“Yaklaşık 30 gündür görevde olmama rağmen sizlere heyecan verici bazı değişikliklerden bahsetmek istiyorum. Bu hafta Marathon olarak tüm madencilerimizi Bitcoin 0.21.1 düğüm standartlarına getireceğiz. Buna Taproot desteği de dahil olacak. Bitcoin Core düğümü standartlarına geçerek, blokzincir üzerindeki tüm işlemleri diğer madenciler gibi onaylayacağız ve hiçbir işlemi sansürlemeyeceğiz”

Sansürlemeden sonra büyük tepki almışlardı

Marathon daha önce kendisini OFAC standartlarına uyumlu bir şirket olarak tanımlamıştı. Dış Varlıklar Kontrol Ofisi olan OFAC ile uyumlu olarak hem yatırımcılara hem de düzenleyicilere güven verdiklerini belirten şirket, 7 Mayıs tarihinde bazı işlemleri sansürleyerek sisteme uyumlu ve regüle olan ilk bloğunu çıkardığını açıklamıştı. Bu duyurunun ardından Marathon Bitcoin topluluğundan büyük tepki görmüştü.

Şirket uyumluluk çabalarıyla, çıkarılan blokların “hem ahlaki hem de temiz” olduğunu göstermek istediklerini açıklamıştı. Ancak göreve 1 ay önce gelen yeni CEO Thiel, yaptığı açıklama ve hamlelerle bu politikayı uygulamayacağını şimdiden gösterdi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl