Stellar ağı, yeni bir sürüme geçiş yaptı: Neler değişti?

stellar
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Stellar ekibi, Stellar ağının 1 Haziran TSİ 18.00’de başarılı bir şekilde Protokol 17’ye yükseltildiğini duyurdu.

Açıklamaya göre yeni sürüm, “Varlık İadesi” adı verilen yeni bir özellik kazandırdı. Bu özellik, para piyasası fonları, tahviller ve hisse senetleri gibi düzenlemeye tabi finansal enstrümanlar ihraç eden şirketlere belirli durumlarda varlıkları geri alma olanağı sağlayacak. Özellik, mevcut varlıkları, bakiyeleri ya da hesapları kapsamayacak, daha ziyade Stellar ağında regüle varlık ihracı için yeni imkanlar verecek.

Stellar blok zinciri, kurumlar tarafından tahvil ihracı ve dijital para çıkarma gibi amaçlarla kullanılıyor. Ocak ayında Avrupa’nın en büyük emlak şirketlerinden Vonovia, Stellar üzerinde 20 milyon euroluk bir dijital tahvil çıkarmıştı. Ayrıca Ukrayna hükümeti de Stellar üzerinde bir ulusal dijital para oluşturmak için çalışıyor.

Stellar Geliştirme Vakfı (SDF), geçtiğimiz günlerde Meksika merkezli blok zinciri firması Airtm’e 15 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Blok zinciri ve banka bağlantılı dijital cüzdan firması olmasının yanında kişiden kişiye takas platformu da olan Airtm, anlaşmayla beraber Stellar ağını kullanacak.

Bu arada XLM, bugün 0.385 dolardan 0.45 dolara yüzde 16’lık bir artış gördü. XLM, TSİ 22.00 itibari ile 0.43 dolardan alıcı buluyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl