Bitcoin madencilik cihazları üreticisi Bitmain indirime gitti

Çin ve dünyanın en büyük madencilik cihazı üreticilerinden olan Bitmain, en yeni makinelerinden olan Antminer'larda indirime gitti. Fiyatların ciddi şekilde artmasından sonra gelen bu indirim ise daha önceden yüksek ücretten alım yapan bazı müşterilerin geri ödeme talep etmesine sebep oldu.

bitmain
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bir dönem iki hissedar Jihan Wu ve Micree Zhan arasındaki fiziksel kavgaya kadar varan büyük kapışma ile gündemde olan madencilik cihaz üreticisi Bitmain, Antminer makinelerinde fiyat indirimine gitti.

Çin’in madencilik politikası yeni tartışmalara sebep oldu

Çin medyasındaki haberlere göre; ülkenin başkan yardımcısı Liu HE’nin yaklaşık iki hafta önce “Madencilere karşı sert tedbirler alacağız” duyurusundan sonra Bitmain’in cihaz fiyatlarında yüzde 20 indirime gittiği öğrenildi. Ancak daha önce üst fiyattan alım yapan Çinli bazı müşteriler ise bu indirimin kendilerine yapılmadığını gerekçe göstererek geri ödeme talep ettiler. Bitmain ise böyle bir uygulaması olmadığı için taleplere ret cevabı verdi. Şirketin sadece, alımlardaki önden yapılan ödemelerde, diğer cihaz alımları için kolaylık yaptığı belirtildi.

Sert tedbirler üreticileri etkilemedi

Öte yandan Çinli otoritelerin aldığı ve gelecekte de alınacağını duyurduğu tedbirler, cihaz üreticilerine çok fazla zarar vermedi. Bitmain’in son ürünü S19 PRO’nun indirimli fiyatı yaklaşık 7000 yuan yani 1100 dolar civarında… Hash oranlarının giderek büyümesi ve şirketlerin ana müşteri kitlelerinin artık Çin dışında olmasının da, Bitmain gibi cihaz üreticilerinin bu yaptırımlardan etkilenmemesini sağladı.

Bitcoin madencilik cihazlarının sadece kullanılmamış olanları değil, ikinci el ürün fiyatları da boğa sezonunun gelmesiyle ciddi şekilde artmıştı. Hatta Bitmain, 2020 Aralık ayında gelen siparişler için en erken Ağustos 2021’i teslim tarihi olarak göstermişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl