FBI, Colonial Pipeline’ın fidye ödemesi olarak verdiği Bitcoin’leri kurtardı

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD üst üste gelen siber saldırıları konuşurken Mayıs ayında ülkenin en büyük petrol boru hattındaki akışın durmasına sebep olan saldırı için ödenen fidye de kurtarıldı. Fidye ödemesi hacker’ların isteği üzerine kripto para ile yapılmıştı.

ABD’li yetkililer, ülkenin doğu yakasında petrol transfer akışının durmasına sebep olan siber saldırı sebebiyle ödenen milyonlarca dolarlık kripto parayı kurtardılar.

Mayıs ayında siber saldırıya uğrayan Colonial Pipeline şirketinin boru hattının CEO’su Joseph Blount, geçen ay ABD medyasına verdiği demeçte, tüm petrol akışının durması ve yetkililerin bu sürecin ne kadar devam edeceği ve hangi seviyede olduğu konusunda kendilerine bilgi verememesi sebebiyle istenen fidyeyi ödediklerini belirtmişti. Şirket, hacker’lara 4.4 milyon dolarlık kripto para ödemişti.

Erken adım attılar, takibi başlattılar

Fidye ödenmesine rağmen, Colonial Pipeline ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI’ı zamanında bilgilendirdiği için kısa sürede blokzincir üzerinden takip başlatılabildi. Yetkililer, hacker’ların kullandığı kripto para cüzdanını takip ettiler ve sonunda kripto paralar kurtarıldı. Mahkeme belgelerine göre şirketin ödediği 75 BTC’den 63.7’si ele geçirildi. Ancak Adalet Bakanlığı ve diğer kurumlar konuyla ilgili ise henüz detaylı bir açıklama yapıp, operasyonla ilgili bilgi vermediler.

Rusya’dan şüpheleniliyor, Putin suçlanıyor

ABD ise son olarak dünyanın en büyük et tedarikçilerinden biri olan JBS’in de siber saldırıya uğramasıyla birlikte bu yeni çeşit savaşı konuşuyor. Medya “Putin, Biden’ı test ediyor” yorumlarını yaparken, Biden yönetiminin de konuyu ciddi şekilde görüşeceği ve bir savunma mekanizması getireceği belirtiliyor.

Bazı politikacılar ve basının bir bölümü de, çözümün kripto paraların yasaklanmasından geçtiğini belirtiyorlar.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl