Nvidia CEO’su: Ethereum çok daha değerli olacak

Teknoloji şirketi Nvidia'nın CEO'su Ethereum'un hisse kanıtı (Proof of stake) blokzinciri ve değeri hakkında konuştu. Şu anda kripto para evreninin büyük bölümünün DeFi projelerinden dolayı Ethereum'a güvendiğini belirten Jensen Huang, "Hisse kanıtının gelmesi için harika bir zaman" dedi.

nvidia
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Teknoloji konusunda haberler yapan VentureBeat sitesine bir röportaj veren Nvidia’nın CEO’su Jensen Huang, hisse kanıtı konsepti konusunda heyecanlı olduğunu kaydetti ve şunları söyledi:

PoS konusunda heyecanlı mıyım? Tabii ki evet. Ethereum o kadar büyük ilgi çeken bir seviyeye geldi ki, bunu yapan bir ASIC cihazı üretilmesini ya da başka bir metod bulunmasını isterdim”

“Ethereum çok daha değerli olacak”

Ethereum 2.0’ın hem işlem ücretleri hem de Ethereum’un daha fazla benimsenmesi açısından hayati bir aşama olduğunu belirten Nvidia CEO’sunun yorumu şu şekilde:

“Ethereum’un artık daha değerli olacağı görüldü. İşlemlerin çok daha hızlı olacağı bir gelecek var. Bu blokzincir üzerinde çok fazla proje inşa edildiği için bence çok daha değerli olacak.”

EIP-1559 olarak da bilinen Ethereum güncellemesi, ağın şu anki işlem ücreti sisteminin de yenilenmesini sağlayacak. Kullanıcılar artık madencilere değil, sistemin kendisine işlem ücret verecekler. Öte yandan madenciliği yapılacak birçok coin de olacak. Huang’ın firması bu yüzden profesyonel madencilik için CMP adlı yeni bir ürün de çıkarmıştı.

Madenciler ve oyuncular için ayrı üretim yapılmıştı

GeForce ekran kartının da üreticisi olan Nvidia, GeForce RTX 3060 kartının madenciler tarafından tüketilmesinin ardından bu kartın oyuncular için olduğunu belirten bir açıklama yapmak zorunda kalmıştı. İşte CMP işlemcisi bu tartışmadan sonra üretilmişti. Madencilerin satın almaması için de GeForce RTX 3060’ın hash gücü kısıtlanmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl