Katalonya, bağımsızlık sonrası ulusal bir dijital para birimi başlatmayı düşünüyor

Bizi Google Haberler'de Takip Edin İspanya’nın küçük ama ekonomik açıdan hayati önem taşıyan Katalonya bölgesi, bağımsızlığını ilan etti ancak Madrid hükümeti, bölgeyi İspanya’nın bir parçası haline getirmekte kararlı. ABD ve Avrupa devletleri, bağımsız bir Katalonya’ya karşı çıkarken Katalonya hükümeti bambaşka bir konuyu gündemine aldı. Hükümet, ulusal bir dijital para birimi ve Blockchain tabanlı bir ikametgah sistemi kullanmayı düşünüyor. İspanya’nın saygın gazetelerinden El Pais’e göre, SmartCatalonia adı verilen dijital ofisin Katalonyalı yöneticisi Dani Marco, dijital ikamet planlarını anlamak için birçok kez...

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

İspanya’nın küçük ama ekonomik açıdan hayati önem taşıyan Katalonya bölgesi, bağımsızlığını ilan etti ancak Madrid hükümeti, bölgeyi İspanya’nın bir parçası haline getirmekte kararlı. ABD ve Avrupa devletleri, bağımsız bir Katalonya’ya karşı çıkarken Katalonya hükümeti bambaşka bir konuyu gündemine aldı. Hükümet, ulusal bir dijital para birimi ve Blockchain tabanlı bir ikametgah sistemi kullanmayı düşünüyor.

İspanya’nın saygın gazetelerinden El Pais’e göre, SmartCatalonia adı verilen dijital ofisin Katalonyalı yöneticisi Dani Marco, dijital ikamet planlarını anlamak için birçok kez Estonya’yı ziyaret etti.

Blockchain tabanlı ikamet programı, Avrupa’da türünün ilk örneği olarak dikkat çekecek ancak bağımsız bir Katalan hükümetinden gelecek daha büyük haber büyük bir ihtimalle ulusal bir dijital parayı kullanmaları ve merkez bankasına sahip olmamaları olacak.

Haberde, bir ICO aracılığıyla merkez bankası olmaksızın tamamen bağımsız bir ekonomik topluluk yaratmaya yardımcı olacak yeni bir dijital para biriminin finanse edilebileceği kaydedildi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl