ABD’li Kongre üyesi: Fidye yazılımı Bitcoin için büyük tehdit

Kripto paralar konusunda son dönemde somut adımlar atan ABD'de, fidye yazılım saldırılarının kripto paralar ile bağlantısı da en çok tartışılan konulardan biri oldu. Fidye yazılımlarının Bitcoin'in yasal statüsü için tehdit olduğunu belirten Kongre üyesi Bill Foster, "Ortada suç teşkil eden bir durum varsa, bunu yapanların kimlikleri ortaya çıkarılmalı ve işlemler geri döndürülmelidir." dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Temsilciler Meclisi’nin Demokrat üyesi olan Bill Foster, Kongre’de yaptığı konuşmada fidye yazılımı saldırılarının kripto paralar için potansiyel bir tehdit olduğunu belirtti.

Sanal bir organizasyonda konuşan Foster, “Kongre’de, eğer bir anonim işlemin içinde yer aldıysanız, sizin de bir suç komplosunun fiilen katılımcısı olduğunuza dair bir hissiyat var. Bu da Bitcoin ve kripto paralar için ciddi bir tehdit oluşturuyor. ” dedi.

“Kötü adamlar sevmiyor ama Bitcoin’i takip edebiliyoruz”

Geçtiğimiz ay yaşanan Colonial boru hattının hack’lenmesi ve ödenen fidyenin FBI tarafından geri alınması konusu da sorulan Foster şu cevabı verdi:

“Burada dikkatli konuşmam gerekiyor. Devletin yapabilecekleri, kapasitesi gizli kalmalı. Uzun zamandır, kötü adamların hiç de takdir etmediği şekilde Bitcoin’i takip edebiliyoruz.”

Bilindiği üzere son dönemde yaşanan fidye olayları ve devletin bu durumlar için yaptığı büyük yatırımlar politik çevrelerin konuştuğu en önemli konulardan biri haline gelmişti. ABD’nin dijital dolar yaratma çalışmaları arasında blokzincir işlemlerinin anonimliği ya da gizliliği konusu da her geçen gün daha çok tartışılmaya başlandı.

“Kimlikler ortaya çıkarılmalı ve işlemler geri döndürülmelidir”

Foster ise hem tamamen merkeziyetsiz olan dijital varlıklar hem de devlet takibi konusundaki endişelerini dile getirdi:

“Tamamen izlenebilen bir ortam ile kaos içindeki bir fidye suç ortamının ortasını bulmalıyız. Bence buradaki orta yol, üçüncü tarafların anonimliği olacaktır. Yüzde 90’lık bölümünde blokzincir kimin ne kadar aldığını tespit edecek ve eğer bir dolandırıcılık veya suç teşkil eden bir durum varsa, ya da yanlış bir işlem söz konusuysa, bunu yapanların kimlikleri ortaya çıkarılmalı ve işlemler geri döndürülmelidir.”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl