Bitcoin madenciliğinde tablo: “Çin’de çok fazla aktif hash gücü kalmadı”

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’de madencilik için kullanılan tüm bilgisayarların toplam işlem gücünü ifade eden hash rate, Çin’deki yasağın ardından yüzde 50’den fazla düşüş yaşamıştı. Hash rate, özellikle 25 Haziran’dan sonra derin bir düşüş yaşadı ve 60 EH/s seviyelerine kadar çekildi. Buradan toparlanma gösteren oran, önceki günden bu yana 90 EH/s seviyelerinde nispeten sabit ilerleyişini sürdürüyor.

Dijital varlık odaklı finans hizmetleri platformu BitOoda’nın stratejiden sorumlu üst düzey yöneticisi Sam Doctor’a göre, bu düşüşün çoğu, Çin’in ülkedeki kripto para madenciliği operasyonlarını durdurma hamlesinden ve biraz da İran’dan kaynaklandı.

Doctor, CoinDesk’e verdiği demeçte, “Çin’de çok fazla aktif hash gücü kalmadığına inanıyoruz. Kalan madencilik faaliyeti de muhtemelen açıktan yürütülmüyor. Onlar da ya kapatılıncaya ya da alternatif yerlere taşınıncaya kadar devam edebilirler.” dedi.

Şimdi, yaklaşık iki gün sonra gerçekleşecek olan zorluk ayarlamasıyla beraber madencilikte taşların yerine oturması bekleniyor. Mevcut ağ verilerine göre madencilik zorluğu, yüzde 25 düşecek ve bu, madencilerin maliyetlerinin de kaba hesapla bu ölçüde düşeceği anlamına geliyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl