Ripple’dan popüler NFT platformu Mintable’a yatırım

Kripto paralara olan ilgisiyle bilinen işadamı Mark Cuban destekli NFT platformu Mintable, içinde Ripple'ın da bulunduğu şirketlerden toplamda 13 milyon dolarlık yatırım aldı.

nft
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Mintable, içinde Ripple’ın da bulunduğu şirketlerden toplamda 13 milyon dolarlık yatırım aldı. Mintable’dan konuyla ilgili yapılan açıklamda A Serisi fonlamasının olması gerekenden çok daha fazla talep aldığı, yatırımcılar arasında Ripple’ın yanı sıra, Animoca Brands, Metakovan tarafından desteklenen NFT yatırım fonu Metapurse, Shutterstock kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Jon Oringer ve Doug Band’in de olduğu belirtildi.

Yatırımdan elde edilen 13 milyon dolarlık meblağ, Mintable’ın operasyonlarının ölçeklendirilmesine ve kullanıcı sayısının artırılması girişimlerine aktarılacak.

Mintable’ın 28 yaşındaki kurucusu ve CEO’su Zach Burks konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

“Endüstri gelişmeye devam ettikçe, büyüdükçe ve olgunlaştıkça bizim için daha önemli günler yaşanmaya başlıyor. Bu adım Mintable için çok önemli bir kilometre taşı. NFT’lerin ana akım kullanıcılara getireceği çok büyük fırsatlar konusunda bizimle aynı inancı paylaşan yatırımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz.”

Mintable’ın diğer önemli yatırımcıları arasında da; Expedia Group, Double Peak, 7 O’Clock Capital, 640 Oxford Ventures, Digital Finance Group, Spark Digital Capital, Reimagined Ventures ve 840 Venture Partners’ın da yer aldığı belirtildi.

Somut ve soyut birçok ürünü dijital varlık olarak temsil eden NFT’ler spor kartlarından, sanal emlak ve arazilere kadar geniş bir ölçeğe yayılırken, endüstrinin en çok bilinen pazaryerleri ise Mintable, OpenSea ve Rarible…

Bilindiği üzere Mintable kurucusu olan genç yatırımcı Burks, 2012’de liseyi bitirdiği ve askere gitmeyi düşündüğü bir dönemde 5.50 dolardan Bitcoin almıştı. 2015’e kadar Bitcoin trade’i yaparak çok fazla para kaybettiğini belirten Burks, daha sonra Ethereum‘u keşfettiğini söylemişti.

Genç CEO, bu sene verdiği bir röportajda ise Mart ayında Mark Cuban’ın kendisinin de bir NFT sattığı ve kullandığı platforma yatırım yaptığını duyurmuştu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl