Elon Musk bazı uzmanlara göre piyasadaki etkisini kaybediyor

elon musk
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Tesla CEO’su Elon Musk, bu yıl bir dizi tweet’le Dogecoin ve Bitcoin başta olmak üzere kripto paraların fiyatlarına yaptığı etkiden dolayı piyasada bir fenomen halini aldı. Musk’ın Dogecoin veya Bitcoin ile ilgili en ufak bir imasında fiyatlar adeta uçtu. Bitcoin’i eleştirirken de överken de durum böyleydi ve fiyat, Musk’ın tweet’leriyle her iki yönde de hareket gösterdi.

Öte yandan 2021’in ikinci yarısına girilirken Musk’ın bu etkisi azalmış görünüyor. Tesla CEO’su Perşembe günü “Doge’u serbest bırak!” ifadesiyle Dogecoin’i destekleyen bir tweet attı ancak kripto paranın fiyatı, cılız bir yükseliş yaşadı, ardından geri çekildi. Oysa, Twitter takipçilerine Tesla’nın Dogecoin’i bir ödeme yöntemi olarak kabul etmeyi isteyip istemediklerini sorduğu bir anket düzenlediğinde fiyat yüzde 20’nin üzerinde artmıştı. Musk, Cuma günü yine Dogecoin ile ilgili bir tweet paylaştı. Bu tweet de daha öncekilerin etkisine yaklaşamadı.

Elon Musk’ın “Release the Doge!” tweet’inin ardından Dogecoin yalnızca yüzde 8’lik bir artış gördü ve fiyat hemen ardından geri çekildi.

İngiltere merkezli dijital varlık odaklı aracılık şirketi GlobalBlock’tan Alexandra Clark, “Görünüşe göre yatırımcılar artık kulak asmıyor. Bir adamın tweet’lerinin varlıklarını satma veya alma konusunda belirleyici bir faktör olmaması gerektiğini sonunda anladılar.” diyor.

Musk’ın eski etkisini tekrar kazanıp kazanmayacağını zaman gösterecek. Ünlü milyarder, Bitcoin ile ilgili konuşmak için önümüzdeki haftalarda Twitter CEO’su ile bir araya gelecek. Musk’ın buradaki açıklamalarının Bitcoin fiyatı üzerinde etki edip etmeyeceği merakla bekleniyor. Diğer yandan Bitcoin Madencilik Konseyi’nin yayımladığı son raporda, Bitcoin madenciliğinde temiz enerji kullanım oranı yüzde 56 olarak açıklandı. Musk, Bitcoin madenciliğinde yüzde 50’lik bir temiz enerji kullanım oranı teyit edildiğinde Tesla’nın Bitcoin’i yeniden kabul edeceğini söylemişti. Şimdi Tesla’dan da bu yönde bir açıklama beklentisi var. Ayrıca elektrikli otomobil şirketi, birkaç hafta sonra bilançosunu açıklayacak. Burada da Bitcoin satışı yapıp yapmadığı görülecek.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl