Bitcoin.org’a DDoS saldırısı düzenlendi! Fidye olarak Bitcoin talep ediliyor

Bitcoin.org sitesi, Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDoS) saldırısına uğradı. Açıklama sitenin, Cobra takma ismini kullanan ve bilinmeyen sahibinden geldi: İstedikleri fidyeyi vermediğim sürece devam edeceklerini söylediler.

hack
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son dönemde artan fidye saldırılarına Bitcoin.org sitesi de eklendi. Sitenin sahibi olan “Cobra” attığı tweet’le olayı takipçilerine haber verirken, saldırganların fidye alıncaya kadar durmayacağını yazdı:

“Bitcoin.org, dev bir DDoS saldırısı altında ve Bitcoin olarak istedikleri fidyeyi vermediğim sürece devam edeceklerini söylediler. Uzun zamandır bu kadar rencide olduğumu hatırlamıyorum. Pislik herifler…”

İlk kez olmuyor…

Bu saldırı, Bitcoin.org’a yapılan ilk DDoS saldırısı değil. Aralık 2020’de de benzer saldırılar olmuş ve site, kısa süreliğine de olsa kapanmıştı. Cobra’ya göre bu tür saldırılar genellikle Bitcoin’in ATH seviyelerinde olduğu dönemlerde yapılıyor. Ancak bu kez Bitcoin’in son ATH’sinden neredeyse yüzde 50 düşmüş bir dönemde yapılması da dikkat çekiyor.

Craig Wright’a karşı davayı kaybetmişti

Sitenin sahibi olan Cobra, geçtiğimiz ay, uzun süredir kendisinin Satoshi Nakamoto olduğunu belirten Craig Wright’a karşı bir telif hakkı davasını kaybetmişti. Coba, kimliğini gizlemek için mahkemeye gelmemiş ve hatta bu yüzden avukat da tutamayarak, kendisini savunma şansını da kaybetmişti. Davanın ardından Cobra, Bitcoin white paper’ını Bitcoin.org sitesinden kaldırmak zorunda kalmıştı. Cobra ayrıca, İngiltere’den Bitcoin Core yazılımına olan ulaşımı da engellemişti. Kripto para evreninin bilinen ismi, yine bir İngiliz olan Blockstream CEO’su Adam Back ise bu durumu ‘gereksiz’ olarak nitelemişti.

Bilgisayar korsanları arasında son dönemin modası, fidye saldırıları düzenlemek ve bunun karşılığında kripto para istemek. Özellikle ABD’de yapılan saldırılar, ABD ve Rusya’nın arasında bir gerginliğe sebep oluyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl