ABD’li Kongre üyesinin Dogecoin, Ethereum ve Cardano aldığı ortaya çıktı

ABD'de bir Kongre üyesinin kripto para yatırımı yaptığı ortaya çıktı. Temsilciler Meclisi'ne sunulan resmi rapora göre Barry Moore adlı Kongre üyesi Ethereum, ADA ve Dogecoin aldı. Ülkede her Kongre üyesi yaptıkları işlemleri en fazla 45 gün içinde devlete bildirmek zorunda...

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Temsilciler Meclisi’yle 2 Temmuz tarihinde paylaşılan resmi belgelere göre, ABD’nin güney eyaletlerinden olan Alabama’nın Kongre üyesi Barry Moore’un, bir süredir Dogecoin, Cardano ve Ethereum aldığı ortaya çıktı. Belgelerde, Moore’un 5 Mayıs’ta Ethereum, 10,11 ve 13 Mayıs’ta ADA, ve 13 Haziran’da da Dogecoin aldığı belirtildi. Resmi yazıda Ethereum yerine “Etherium” yazılması da dikkat çekti.

Kongre üyesinin ne kadarlık alım yaptığı belirtilmedi ancak her alım için bin ilâ 15 bin dolar arasında bir rakam olduğu bilgisi verildi. Bu da Moore’un alımlarının 5 bin ilâ 75 bin dolar arasında olduğunu gösteriyor.

Kripto para borsasından da aldı

“Etherium” ve “cryto” gibi yazım hatalarının bulunduğu belgeden çıkarılan bir başka sonuç da Kongre üyesinin, bir kripto para borsası kullandığı gerçeği… ADA seçeneği, ek olarak kripto hizmeti de veren Robinhood ve PayPal gibi ana akım platformlarda olmadığı için Moore’un bu kripto parayı bir borsadan alması gerekiyor.

Kısa sürede zarar etti

Kongre üyesinin yatırımları ise kısa vadede ona yaramamış gözüküyor. Moore’un aldığı dönemde ADA 1.65-1.90 dolar aralığındaydı ancak şu anda rakam 1.41’e düşmüş durumda. Ethereum’u 3 bin dolardan alan Moore, kısa sürede 4300 dolarlık fiyat gördüyse de şu anda değer 2300 dolar civarında seyrediyor. DOGE da alım günü 0.27 dolar iken, bugün ise 0.23 dolar çevresinde işlem görüyor.

Bilindiği üzere ABD’li Kongre üyeleri, “Kongre’ye bilgi verme yasası”ndan ötürü, en geç 45 gün içinde yaptıkları trade işlemlerini rapor etmek durumundalar. Moore’un Dogecoin dışında yaptığı alımlar, geç rapor edilmiş görünüyor ancak Kongre üyesinin aldığı coin’leri satıp satmadığı da bilnmiyor. Ayrıca Moore, Kongre2nin yeni bir üyesi olduğu için de kendisine raporlama konusunda ek zaman tanındığı bilgisi verildi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl