Bitcoin hamlesi, El Salvador halkına soruldu: İşte sonuçlar

El Salvador'un Bitcoin'i yasal para ilân etmesinin ardından ülkede konuyla ilgili ilk anket yapıldı ve dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı. Anket sonuçlarına göre El Salvador halkı, başkan Bukele'nin Bitcoin hamlesinden memnun değil. Yarıya yakın katılımcı kitlesinin ise Bitcoin hakkında en ufak bir fikri bile yok.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Perşembe günü sonuçları yayımlanan ankete göre, El Salvador’luların 4’te 3’ü Nayib Bukele’nin, Bitcoin‘i yasal para haline getirmesine şüpheyle bakıyor.

El Salvador’daki Francisco Gavidia Üniversitesi’nin yaptırdığı ve Reuters tarafından paylaşılan ankete göre; yüzde 54’lük katılımcı kitlesi, Bukele’nin Bitcoin hamlesini “Kesinlikle doğru değil” şeklinde değerlendirirken, yüzde 24 ise “az da olsa doğru” yorumunu yaptı. Yüzde 20’lik kısım da emin olmadığını ancak olumsuz baktığını belirtti.

1-4 Temmuz tarihleri arasında yapılan ankete 1233 kişi katılırken, araştırmanın yüzde 2.8’lik hata payı olduğu belirtildi.

Üniversitenin anketi yaptırdığı şirket olan Disruptiva’nın bilim ve teknolojiden sorumlu yöneticisi Oscar Picardo, anket sonuçlarını açıkladığı bir organizasyonda Bukele’nin hamlesiyle ilgili de “Bu, dijital dönüşüm yolunda riskli bir bahis” dedi.

Yüzde 46 hiçbir şey bilmiyor

Ayrıca ankete katılanların yüzde 46’sı Bitcoin hakkında hiçbir şey bilmediğini belirtirken yüzde 65’lik kısım ise ödeme olarak Bitcoin almak istemediği cevabını verdi.

Hatırlanacağı üzere 9 Haziran tarihinde El Salvador meclisi başkan Bukele’nin yasa tasarısını onaylamış ve Kongre’ye göndermişti. Birkaç saat içinde Kongre de bu tasarıyı kanunlaştırma teklifini kabul etmişti ve El Salvador dünyada Bitcoin’i yasal para ilân eden ilk ülke olmuştu.

Reuters’ın konuyla ilgili haberinde Bukele için “Başına buyruk başkan” tanımlaması yapılması da dikkat çekti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl