Paraguay’da Bitcoin tasarısı resmen meclise geliyor

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Paraguay’da Bitcoin destekçisi bir milletvekili olan Carlitos Rejala, önümüzdeki hafta Bitcoin yasa tasarısını meclise sunacağını açıkladı.

Rejala, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bitcoin yasa tasarısını 14 Temmuz Çarşamba günü Senatör Fernando Silva Facetti ile birlikte sunacaklarını bildirdi. Rejala, devamında “Takipte kalın, çünkü Paraguay ve dünya için büyük bir sürpriz geliyor.” dedi.

Rejala, El Salvador’un Bitcoin’i yasal para yapma niyetini açıklamasının ardından benzer bir şeyi Paraguay’da da gerçekleştirmek için harekete geçmişti. Paraguaylı vekil, Haziran ayında “Uzun zamandır söylediğim gibi, ülkemizin yeni jenerasyonla birlikte yoluna devam etmesi gerekiyor. Zaman geldi, bizim zamanımız. Bu hafta Paraguay’ı dünyaya yeni şekilde tanıtacak önemli bir projeye başlıyoruz. Gerçekten Ay’a gidiyoruz” demişti.

Paraguay’da sunulacak olan yasa tasarısının Bitcoin’i bir yasal para yapacak tasarı olmasından ziyade düzenleme tarafında bazı değişiklikleri getirmesi bekleniyor. Rejala, Reuters’a yaptığı açıklamalarda bunun mesajını vermişti ve “Bu bir dijital varlık tasarısı ve Bitcoin’i yasal para olarak ele alan El Salvador’unkinden farklı olacak.” ifadelerini kullanmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl