eToro, en çok rağbet gören 10 kripto parayı açıkladı: Cardano ilk sırada

Popüler alım satım platformu eToro, müşterilerinin en çok hangi kripto para birimlerini tuttuklarını açıkladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Popüler alım satım platformu eToro, müşterileri tarafından en fazla tutulan kripto para birimlerini açıkladı.

30 Haziran 2021 tarihli verilere göre, eToro müşterileri, en çok Cardano tutuyor, onu ise Bitcoin ve Ether izliyor. Bu iki kripto parayı da XRP ve Dogecoin takip ediyor.

  1. Cardano (ADA)
  2. Bitcoin (BTC)
  3. Ethereum (ETH)
  4. XRP (XRP)
  5. Dogecoin (DOGE)
  6. Tron (TRX)
  7. Stellar (XLM)
  8. IOTA (IOTA)
  9. Litecoin (LTC)
  10. Ethereal Classic (ETC)

Bu tabloda Cardano’nun ilk sırada yer alması ilgi çekici. Cardano, piyasa değerine göre yapılan sıralamada, beşinci sırada yer alıyor. Cardano gibi küçük varlıkların eToro müşterileri arasında popüler olması, kısmen Bitcoin’in müşteriler tarafından pahalı bulunmasına ve kullanıcıların ucuz gördükleri alternatiflere yönelmesine bağlandı.

Diğer yandan raporda, Dogecoin’in bu listede ilk kez yer almasına karşın hızla beşinci varlık olarak popülaritesindeki artışa dikkat çekildi.

İlk çeyrekteki rakamlar ise biraz daha farklıydı. Bitcoin ilk sıradayken Cardano ikinciydi, ondan sonra da XRP geliyordu. Dogecoin, eToro’ya Mayıs ayında eklendiğinden ilk çeyrek için Dogecoin verisi bulunmuyor. Dogecoin’in eToro’ya eklenme süreciyle ilgili Insider’a konuşan eToro CEO’su Yoni Assia, şirketin listeleme kararını derin değerlendirmeler sonunda aldığını, arka planı nedeniyle başlangıçta Shiba Inu temalı token’ı listelemenin mantıklı olmadığını söyledi.

2013 yılında bir şaka olarak piyasaya sürülen Dogecoin, Elon Musk ve Mark Cuban gibi destekçi isimlerin etkisiyle 2021’de hızlı bir çıkış yakaladı. Kripto para, eToro’nun yanı sıra Coinbase ve Gemini gibi önemli borsalarda yer almaya başladı.

Öte yandan halka arz başvurusu yapan bir diğer alım satım platformu Roinhood, 2021’in ilk çeyreğinde Dogecoin alım satımından elde edilen gelirlerin şirketin kripto paralardaki toplam gelirlerinin yüzde 34’ünü oluşturduğunu açıklamıştı. Şirket, yalnızca Dogecoin’de yapılan alım satımlardan 30 milyon dolar kazanmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl