Bu 3 indikatör, Bitcoin için iyi senaryoya işaret ediyor

Kripto paralar ve yatırımcılarının araştırmalarını analiz eden Santiment firması, son olarak BTC balina hareketlerini inceleyen bir çalışma hazırladı. Araştırmaya göre 100 binden fazla BTC tutan balinalar şu anda toplam Bitcoin arzının yüzde 3'ünden fazlasına sahip ve bu durum son 27 ayın en yüksek seviyesi...

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto analitik firması Santiment, en büyük Bitcoin balinalarının davranışlarını inceleyen bir araştırma yaptı. Şirketin yeni araştırmasına göre, 100 binden fazla BTC tutan balinalar (ya da kurumlar), şu anda toplam piyasa arzının yüzde 3.64’üne sahipler ve bu rakam 27 ayın en yüksek oranı durumunda…

Santiment’e göre, 100 bin BTC’den biraz daha az sayıda Bitcoin tutan balinalar ise, cüzdanlarındaki BTC bakımından şu anda tüm zamanların en düşük seviyesindeler.

Santiment’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada da şu ifadeler kullanıldı:

“100 bin BTC’den fazla tutan en büyük adresler, tüm arzın yüzde 3.64’lük kısmını ellerinde bulunduruyorlar. Hala 27 ayın en yüksek seviyesindeler. Bununla birlikte, 10 bin ilâ 100 bin BTC arasında fon tutan adresler ise 10.91’lik oran le tüm zamanların en düşük seviyesinde bulunuyorlar.”

Kaynak: Santiment
Kaynak: Santiment

“Fiyatta artış yaşanacaktır”

Analitik firması ayrıca en büyük kripto paranın yükselişini gösteren bir indiktörü de işaret etti ve Bitcoin’in MVRV oranının (bir varlığın piyasa değerinin realize edilmiş değere bölünmesiyle ortaya çıkan rakam), yeni bir rallinin ufukta olabileceğini gösterdiğini belirtti:

“Bitcoin’in en önemli ve uzun vadeli indikatörlerinden biri, tarihsel gidişata dayanarak, satın alım bölgesinin en diplerde olduğunu gösteriyor. BTC’nin ‘long/short’ farkının negatife dönmesi, kısa ve uzun vade trader’ların şu anda suyun altında bekledikleri ve yatırımlarını tuttukları anlamına geliyor. Onlar harekete geçtiklerinde, en büyük kripto paranın fiyatında büyük ihtimalle artış yaşanacaktır”

Kaynak: Santiment

“Boğa piyasasının yeni fazının başlama sinyalini veriyor olabilir”

Santiment ayrıca Bitcoin’e yatırılan her bir doların ortalama yaşını hesaplayan “Ortalama Dolar Yatırım Yaşı”nı da kontrol etti. Şirkete göre; yatırımcılar göstergenin negatife dönmesini beklemeli çünkü bu durum boğa piyasasının yeni fazının başlama sinyalini veriyor olabilir:

“Ortalama Dolar Yatırım Yaşı, yeni bir boğa piyasasının yakınlarda olup olmadığını gösterir. Bitcoin’e yapılan yatırımların ortalama yaşı, trader’ların adeta donmuş olduğu bu dönemde yükseliyor. Uyuyan yatırımların hareket edip etmediğini ve bu trendi aşağıya çekip çekmediğini görmek gerekir”

Kaynak: Santiment

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir. Her yatırım kararı kişilerin kendi sorumluluğu altındadır. Uzmancoin ve bu içeriğin yazarı, kişisel yatırım kararlarından sorumlu tutulamaz.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl