Kripto para alım satımı da sunan Revolut 800 milyon dolarlık yatırım aldı

Londra merkezli dev dijital bankacılık uygulaması Revolut, tam 800 milyon dolarlık yatırım aldı. Fonlama turunda en çok yatırımı yapan şirket ise son dönemde kripto para sektörüne büyük paralar yatıran teknoloji devi Softbank oldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

33 milyar dolar piyasa değeri olan Birleşik Krallık merkezli bir dijital bankacılık uygulaması olan Revolut; teknoloji, enerji ve finans sektöründe yatırımları bulunan Japonya merkezli çokuluslu şirket Softbank’ın başını çektiği bir fonlama turunda tam 800 milyon dolarlık yatırım aldı. Revolut konuyla ilgili resmi açıklamayı da yaptı.

1 senede 5.5 milyar dolardan, 30 milyar dolara…

2017’de sadece Bitcoin ile olmak üzere, kripto para yatırımlarını başlatan Revolut, zaman geçtikçe alım-satım işlemleri için sisteme yeni kripto paralar ekledi hem de fonların dış cüzdanlara çekilmesine de izin vermeye başladı.

Tüm bu etkenler, şirketin her geçen gün daha da büyümesini sağladı ve 2020’nin Şubat ayında piyasa değeri 5.5 milyar dolar olan şirket, bugün 33 milyar dolarlık değere ulaştı. Softbank’ın Revolut’e yatırım yapacağı yönündeki haberler bu ay başında da çıkmıştı.

Hedefte ABD ve Hindistan var

Revolut’tan yapılan açıklamada, yatırımın ABD başta olmak üzere uluslararası piyasalarda şirketin büyümesi için kullanılacağı belirtildi. Revolut’un uzun süredir ABD plânları yaptığı biliniyor ve şirket burada ilk etapta 1 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Kripto paralar konusunda kararsız bir tavır sergileyen Hindistan da, şirketin büyük hedefleri arasında…

Softbank yatırımlarına devam ediyor

Çokuluslu şirket Softbank da son olarak Brezilyalı kripto para borsası Mercado Bitcoin’e 200 milyon dolar yatırım yapmıştı. Arjantin, Şili, Kolombiya ve Meksika’da da yeni yatırımlar yapmayı plânladığı biliniyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Celal Yanıtla

    Selam
    Revolut web site adını yayınlarsanız bizde yanlış yere üye olmayız