Dünyaca ünlü sporcu 8 milyon dolarlık reklam gelirini Bitcoin ile alacak

Kazandıkları büyük paraları Bitcoin'e çeviren sporculara Amerikan futbolu oyuncusu Saquon Barkley de eklendi. Barkley katıldığı podcast'te reklam ve sponsorluktan kazanacağı parayı Bitcoin ile alacağını açıkladı. 24 yaşındaki sporcu sadece sponsorluk anlaşmalarından yılda 8 milyon dolara yakın ücret alıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

New York Giants Amerikan futbolu takımının 24 yaşındaki oyuncusu Saquon Barkley, sponsorluk gelirlerini Bitcoin ile alacağını açıkladı. Ünlü podcast’çi Anthony Pompliano’nun yayınına katılan yıldız sporcu, para kazanmaya başladığı zaman ne yapacağını gerçekten bilmediğini ancak Jack Mallers gibi insanlarla tanıştıktan sonra birçok şeyi öğrenmeye başladığını söyledi ve “Bundan sonra sponsorluktan kazandığım paraları Bitcoin ile alacağım” dedi.

Yıllık reklam gelirleri yaklaşık 8 milyon dolar olan Saquon Barkley’nin podcast’teki açıklamaları şu şekilde:

İlk lige çıktığınızda, ailenize ne kadar büyük bir gelir kazandıracağınızı düşünmeye başlıyorsunuz ve kazandığınız parayı iyi değerlendirebilmenin yollarını arıyorsunuz. Dürüst olmam gerekirse bu konuda hiçbir fikrim yoktu.

“Parayı ne yapacağımı bilmiyordum”

Takıma ilk geldiğimde o dönem bir seminer düzenlenmişti. Eski oyuncular size paranızla ne yapmamanız gerektiğini anlatıyordu. ‘Bu evi alma, şu arabayı alma…’ gibi… Ve gerçekten korkuyorsunuz. Çok paranız olabilir ama özellikle vergilerden sonra kalan parayı en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini anlıyorsunuz.

“Sakatlandığım zaman gerçeği gördüm”

Ciddi paralar kazanınca, tüm ailenize hayat boyu yetecek kadar kazanmayı düşünüyorsunuz. Çünkü önünüzde LeBron James, Kevin Durant ve Tom Brady gibi örnekler var. Ancak sakatlanıp, 1 sene futbol oynamayınca gerçeği gördüm. Sporun elimden alınabileceğini ve bir daha para kazanamayabileceğimi anladım. Daha sonra da zaten ailemi rahat ettirecek parayı kazanamazdım.

“Sponsorluk paramı Bitcoin ile alacağım”

Bazı çözümler bulmak zorundaydım. Doğru insanlarla görüşmek ve onlardan öğrenmek zorundaydım. Artık birçok şeyi öğrendim. Enflasyon ortada. Şu an ne kadar yüksek olduğunu biliyoruz. Bu yüzden pazarlamadan, sponsorluktan elde edeceğim parayı Bitcoin ile alacağım. Yapılması gereken doğru şey bence buydu. Jack gibilerden birçok şey öğrendikten sonra buna karar verdim. Bu arada Jack (Mallers) gerçekten çok büyük bir adam. Bence dünyayı değiştirecek.

Jack Mallers: Sadece reklamdan 8 milyon dolar kazanıyor. Doğru hareket yaptı

Adını dünyaya, El Salvador başkanı Nayib Bukele’yi Bitcoin’in yasal para haline getirilmesi konusunda ikna etmesiyle duyuran Jack Mallers da podcast’te Saquon’un bu kararını değerlendirdi:

Onun yaptığı çok büyük hareket. Artık nakit para biriktirmek imkansız. Ya ev ya araba alıyorsunuz. Onların değeri de düşebilir. Bu yüzden Saquon’un yaptığı gerçekten çok önemli. Şu anda çok büyük ve gerçek bir enflasyon sorunu var. Parası olanların bile sorunu var. ‘Ben paramı nereye koyacağım’ diye soruyorlar. Sadece pazarlamadan 8 milyon dolardan fazla kazanıyor. Emlaktaki enflasyon şu anda yüzde 20. Bunu onunla konuştuk. Almak istediği ev 5 sene sonra 2 kat fiyatta olacak. Ya da onun parası 2 kat daha az değerde olacak. O yüzden kesinlikle doğru hareket yaptı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl