Çinli madencilik şirketi 1 milyon cihazı Kanada’ya taşıyor

Çin'deki kripto para madencilerinin göçü devam ederken, ülkenin büyük madencilik şirketlerinden Optimum Mining Host, ABD merkezli bir petrol şirketiyle cihazların gönderimi ve kurulması için 2 yıllık bir anlaşma imzaladı. Yaklaşık 1 milyon madencilik cihazı Çin'den Kanada'ya taşınacak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Çin devletinin kripto para madencilerine karşı yaptığı büyük operasyondan sonra ülkedeki operatörler Kuzey Amerika, Rusya ve Kazakistan’ın başını çektiği diğer bölgelere göç etmeye başlamışlardı. Bu şirketlerden sonuncusu ise tam 1 milyon cihazı Kuzey Amerika’ya taşımak isteyen Optimum Mining Host oldu.

Çinli dev Kanada’ya göç ediyor

Optimum Minig Host, ABD merkezli bir fosil yakıt ve doğalgaz şirketi olan Black Rock Petroleum ile anlaşarak Çin’deki cihazlarını Kuzey Amerika bölgesine taşıma kararı aldı. Petrol şirketi, Optimum’un cihazlarını çalıştıracak ve ona ‘hosting’ hizmeti sağlayacak.

Doğalgaz tesisinde yapılacak

Madencilik cihazları Kanada’nın Alberta bölgesindeki 3 doğalgaz üretim merkezine yerleştirilecek. İki şirketin 24 aylık bir sözleşmeye imza attıkları ancak kontratta 12 aylık sözleşme uzatma opsiyonunun da olduğu belirtildi. Black Rock Petroleum’dan yapılan açıklamada ön sözleşme gereğince ilk olarak 200 bin makinenin taşınacağı ve kurulumlarının yapılacağı, daha sonra kapasite yeniden hazır olduğunda önce, kalan 300 bin daha sonra da, son kalan 500 bin cihazın kurulumlarının yapılacağı bilgisi verildi.

Canaan ise yeşil enerji istiyor

Bu gelişmelerin ışığında bir başka Çinli madencilik cihazı üreticisi ise yeşil enerjiye geçmenin plânlarını yapıyor. Canaan şirketi bugün yaptığı açıklamayla, Avalon adındaki madencilik cihazlarının yenilenebilir enerjiyle çalışabilmesi için müşterileriyle görüşme halinde olduğunu belirtti. Canaan, bu anlamda ayrıca Çek güneş enerjisi şirketi TERMS ile de ortaklık kurdu. Son dönemde faaliyetlerini kripto para madenciliğine çeviren TERMS şirketi, enerji dönüşümü ve elektrik performansı Canaan’a destek olacak. İki firmanın ortaklığı sonucunda yeşil enerjiyle çalışan madencilik cihazlarının performanslarının artırılması amaçlanıyor.

Canaan’ın açıklamasında TERMS’in, güneş enerjisi ve biyogaz ile çalışan birkaç madencilik çiftliği işlettiği, ayrıca çiftliklerinin güç tüketiminin yaklaşık yüzde 80’inin yenilenebilir enerjiyle sağlandığı kaydedildi. Canaan geçen ay yaptığı bir açıklamada da Kazakistan’da kendi madencilik işini başlattığını duyurmuştu.

Bilindiği üzere bir başka Çinli madencilik devi Bitmain de, cihazlarını Çin dışına çıkarmaya çalışıyor. Şirket son olarak yeni makine teslimatlarını ikinci el piyasasının dolması sebebiyle durdurmuştu.

 

 

 

 

 

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl