Elon Musk’ın dediği çıktı, Tesla Bitcoin satmadı

Elon Musk'ın geçen hafta The B Word etkinliğinde söylediği gibi Tesla şirketinin ilk çeyrekteki satışından sonra ikinci kez Bitcoin satışı yapmadığı resmen açıklandı. Elektrikli otomobil üreticisinin bilançosunda 1.31 milyar dolarlık dijital varlık gösterildi.

elon musk
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla’nın merakla beklenen ikinci çeyrek bilançosu açıklandı. CEO Elon Musk’ın dediği gibi şirketin ilk çeyrekteki satışların ardından herhangi bir Bitcoin satışı yapmadığı görüldü. Şubat ayında 1,5 milyar dolarlık BTC alan şirket, Mart sonu ise 272 milyon dolarlık satış yapmıştı. Şirket bilançosunda 1.31 milyar dolarlık “dijital varlık” olduğu açıklandı.

Daha önce 1.33 milyar dolar olan değerin 1.31 milyar dolara düştüğü belirtilirken, şirket 23 milyon dolarlık değer düşüklüğünün Bitcoin varlıklarının değeriyle ilgili olduğunu ve hepsinin “yeniden yapılanma ve diğer” başlığı altında rapor edildiğini duyurdu.

Gelirler beklentileri aştı

Şubat ayında 1,5 milyar dolarlık alım yapan Tesla’nın elindeki Bitcoin varlıklarının değeri ilk çeyrekteki fiyat yükselişiyle 2.48 milyar dolara kadar yükselmişti. Şirket ayrıca, ilk çeyrekteki Bitcoin satışlarından 101 milyon dolarlık net kâr elde edildiğini açıkladı.

Tesla, gelirinin analistlerin beklentilerini aşarak, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 98 artış göstererek 11.9 milyar dolar olduğunun da bilgisini verdi.

MicroStrategy ve Square de bekleniyor

Elon Musk geçtiğimiz hafta Çarşamba günü, CEO’su olduğu bir başka dev şirket SpaceX’in de Bitcoin aldığını açıklamıştı. Kısa süre içinde Bitcoin’e yatırım yaptığı bilinen Square ve MiroStrategy şirketlerinin de bilançolarını açıklamaları bekleniyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Levent çelik Yanıtla

    Ne satmadi acaba 98 artis olmus 60 dan kitledi milleti 21 temmuzdan sonra bilanco aciklamadan gene topladi yukselisin sebebiyde buydu