Bitcoin madenciliği şirketinden ABD’de 100 milyon dolarlık halka arz adımı

Alternatif enerji kaynaklarıyla Bitcoin madenciliği yapan Stronghold Digital Mining şirketi, halka arz olmak için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) resmi belgelerini sundu. Pensilvanya merkezli şirket 100 milyon dolarlık halka arz başlatmak istiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Stronghold Digital Mining, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na halka arz için gerekli olan S-1 form dosyasını sundu. Şirket, 100 milyon dolarlık arz için ve Nasdaq Global’de “SDIG” kodu altında listelenmeyi plânlıyor. Sunulan dosyada ise hisse başı fiyat açıklamadı.

“Diğer kripto paralar için de madencilik yapabiliriz”

Şirketin bir sözcüsü konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada, “Bizim ana odak noktamız Bitcoin madenciliği ve gerekli olduğu zmaanlarda, şirketin gelişimini desteklemek için dolar ihtiyacımızı karşılamamız lazım olabilir. Ana hedef Bitcoin olsa da, cihazlarımızı piyasa koşullarına göre başka kripto varlıklar için de kullanabiliriz” dedi.

Atık kömürün çevreye etkisi yok denecek kadar az

Pensilvanya’da madencilik işlemlerini sürdüren şirket, kripto para madenciliği cihazlarına, kullandığı özel bir teknoloji vasıtasıyla atık kömür ile enerji sağlıyor. Devlet düzenleyicileri tarafından ikinci kademe alternatif enerji kaynağı olarak tanımlanan atık kömür, çevresel etkisi bakımından hidroelektrik ile eşdeğer olarak görülüyor.

Hatırlanacağı üzere şirket Haziran ayında 105 milyon doalrlık yatırım almış ve yatırımcılara ileriki dönemde, halka arz talep etme hakkı tanınmıştı. O dönemki yatırımcılar arasında MG Capital, bazı aile ofisleri ve şirketin CEO’su ve yönetim kurulu başkanı olan Greg Beard da bulunuyordu.

27300 cihaz siparişi verdiler

Stronghold şu anda yaklaşık 3 bin madencilik cihazından 100 petahash’lik “hash rate” elde ediyor. Şirket ayrıca 1 Nisan tarihinde de 2600 petahash kapasite sağlayan, 27 bin 300 madencilik cihazı için de sipariş vermişti. Cihazların büyük kısmının en geç yıl sonuna kadar teslim edileceği belirtilirken, bu makinelerin de çalışmaya başlamasıyla Stronghold’un madencilik kapasitesi yaklaşık 3000 petahash’e yükselecek.

Yapılan açıklamada ayrıca 2022 sonuna kadar hash kapasitesinin 5300 petahash’e çıkmasının plânlandığı belirtildi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl