Bitcoin ve diğer kripto para birimleri nereye gidecek? Altucher’in 10 kehaneti

Bizi Google Haberler'de Takip Edin Teknoloji yatırımcısı ve girişimci James Altucher’e göre Bitcoin, yukarı hareketini sürdürecek. Ona göre insanlık tarihte birkaç defa para biriminde önemli değişiklikler yaptı: Altın para birimi olarak kullanıldı, altın bir değer deposu olarak görüldü, kağıt para altının yerini aldı. Sıra Bitcoin ile diğer kripto para birimlerinin kağıt paranın yerini almasında. Altucher, CNBC ile gerçekleştirilen röportajda her para biriminin bir önceki neslin kullandığı para biriminin sorunlarını çözdüğünü söyledi. Bitcoin’in; sonsuz para basma, sahtecilik, çifte harcama ve anonimlik...

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Teknoloji yatırımcısı ve girişimci James Altucher’e göre Bitcoin, yukarı hareketini sürdürecek.

Ona göre insanlık tarihte birkaç defa para biriminde önemli değişiklikler yaptı: Altın para birimi olarak kullanıldı, altın bir değer deposu olarak görüldü, kağıt para altının yerini aldı. Sıra Bitcoin ile diğer kripto para birimlerinin kağıt paranın yerini almasında.

Altucher, CNBC ile gerçekleştirilen röportajda her para biriminin bir önceki neslin kullandığı para biriminin sorunlarını çözdüğünü söyledi. Bitcoin’in; sonsuz para basma, sahtecilik, çifte harcama ve anonimlik sorunlarını çözdüğünü ifade etti.

Ünlü girişimci, röportaj sırasında Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Zcash ve Filecoin’e sahip olduğunu açıkladı.

‘1 milyon Dolar’ı bulacak’

Bir arz-talep dengesizliğine işaret eden Altucher, Bitcoin’in 1 milyon Dolar’ı bulacağını öngörüyor.

Altucher, “200 milyar Dolar kripto para birimi var ve 200 trilyon Dolar’ın üzerinde para talebi var. – Dünyadaki kağıt para birimi ve külçe altın miktarı.” dedi.

‘Yalnızca birkaç kripto para birimi hayatta kalacak’

Altucher, aynı zamanda kripto para birimlerinin yüzde 98’inin dolandırıcılık olduğuna dikkat çekiyor. Ama Bitcoin ve diğer birkaç kripto para biriminin hayatta kalacağını düşünüyor.

Ünlü girimci, “Bu para ve varlıktaki hayatımızda göreceğimiz en büyük tektonik değişimdir.” diyor.

Altucher, kripto para birimlerine ilişkin geleceğe dönük şu 10 öngörüde bulunuyor:

1- En az bir ülkenin para biriminin yakın zamanda başarısız olacağı muhtemel – Arjantin veya Venezuela olabilir. Bu halk arasında Bitcoin adaptasyonunu önemli ölçüde arttıracak ve Bitcoin’in 50.000$’ı aşmasıyla sonuçlanacak.

2- Ana akım bankalar Bitcoin’i kabul edecek ve Bitcoin için depolama ile yazılım hizmetleri sunmaya başlayacak. Ayrıca kripto para birimi türevleri oluşturacaklar.

3- Altcoin’lerin yüzde 95’i piyasadan silinecek. – Dotcom Balonu gibi. Kalan coin’lerdeki fiyat artışı epey yüksek olacak. Bu önümüzdeki dört ya da altı ay içinde gerçekleşecek.

4- ABD, hükümeti diğer ülkelerle gri alan işlemleri kolaylaştırmak için gizlice pek ünlü olmayan kripto para birimlerinden toplamaya başlayacak. Bu zaten başlamıştı ancak asıl start 2018’de verilecek.

5- Çin, başka bir kripto para birimine yoğun bir yatırım yapacak fakat büyük olasılıkla bu Bitcoin olmayacak. Çin, Bitcoin ile rekabet edecek olan ancak merkezileştirilmiş ve Çin hükümetinin kontrolü altındaki bir kripto para birimi olmasını isteyecek. Bu genel olarak tüm kripto para birimlerine meşruiyet sağlayacak.

6- Kripto para birimleriyle ilgili en büyük problem şu anki volatiliteleridir. 2018’de bu büyük olasılıkla azalacak.

7- Kripto para birimleri için vergi reformu çağrıları yapılacak.

8- İnternetin tekelci telefon endüstrisini değiştirmesi gibi kripto para birimleri de devlet destekli paranın tekelleşmesini değiştirecek.

9- Kripto para birimleri hakkındaki düzenlemeleri analiz etmek üzere yeni bir hükümet teşkilatı kurulacak. Bu ironik bir şekilde Bitcoin ve altcoin’lerde yükselişe neden olacak.

10- Binlerce kripto şirketi kurulacak ve halka açılacak. Yalnızca birkaçı büyük başarılar sağlayacak.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl