Jim Cramer: Bitcoin bir Monopoly parasıdır, yok edilecek

Bizi Google Haberler'de Takip Edin Mad Money’in sunucusu, yapımcısı ve eski bir hedge fonu yöneticisi olan Jim Cramer, Bitcoin‘i “Monopoly parası” olarak nitelendirdi ve vadeli işlemler tarafından yok edileceğini söyledi. Cramer, bir Bitcoin hayranı olmamasına karşın daha önce fiyatın 1 milyon Dolar’a gidebileceğini belirtmişti. Şimdiyse Bitcoin fiyatındaki son yükselişin bir balon olduğunu ve vadeli işlemler piyasası açıldığında açığa satacak yatırımcılar tarafından şişirildiğini ifade ediyor. Diğer görüşler Cramer, Wall Street’te pek çok insanın endişlerini dile getirirken bazılarıysa buna katılmıyor. Örneğin Hayver...

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Mad Money’in sunucusu, yapımcısı ve eski bir hedge fonu yöneticisi olan Jim Cramer, Bitcoin‘i “Monopoly parası” olarak nitelendirdi ve vadeli işlemler tarafından yok edileceğini söyledi.

Cramer, bir Bitcoin hayranı olmamasına karşın daha önce fiyatın 1 milyon Dolar’a gidebileceğini belirtmişti. Şimdiyse Bitcoin fiyatındaki son yükselişin bir balon olduğunu ve vadeli işlemler piyasası açıldığında açığa satacak yatırımcılar tarafından şişirildiğini ifade ediyor.

Diğer görüşler

Cramer, Wall Street’te pek çok insanın endişlerini dile getirirken bazılarıysa buna katılmıyor. Örneğin Hayver Corporation’ın Yönetim Kurulu
Başkanı ve CEO’su Barry Hayut şöyle diyor:

“Monopoly parasının aksine bugün Bitcoin ile satın alınabilecek birçok gerçek hizmet ve ürün var. Para bir değer deposudur. Her geçen gün Bitcoin’de bu değeri gören on binlerce insan günde 15 milyar Dolar’ı aşan hacimlerle ticaret yapıyor. Bu Apple, Google ve Microsoft’un hepsinin günlük ortalama ticaret hacminden daha fazla.”

Vanywhere’in kurucusu Itay Shechter ise şunları söylüyor:

“Bitcoin, değerini toplumsal sözleşmeler ve milyonlarca kullanıcısından almıştır. Blockchain devrimi, gücü ve kontrolü insanlara geri verir. Bankalar ve düzenleyiciler bu nedenle saldırıyorlar. Bitcoin, son zamanlarda çok hızlı bir şekilde yükselmiş olabilir ancak Jim, arkasındaki teknolojiyi tamamen görmezden geliyor.”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl