Temmuz ayında 50 milyon dolar yatırım alan BIT Mining’den dev yatırım

Çin'deki madencilik yasaklarının ardından Kuzey Amerika ve Kazakistan'da yatırım yapmaya başlayan Hong Kong merkezli kripto para madencilik şirketi BIT Mining, ABD'nin Kanada sınırına yakın bir eyalet olan Ohio'da veri merkezi kurmak için yatırım ortaklığı anlaşmasına vardığını açıkladı. Temmuz ayında 50 milyon dolarlık yatırım alan şirket, o dönem bu fonun madencilik faaliyetlerinin genişletilmesine harcanacağını duyurmuştu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para madencilik şirketlerinin dev yatırımları başta Kuzey Amerika bölgesi ve Kazakistan olmak üzere tüm dünyada devam ederken, büyük şirketlerden biri olan BIT Mining, Ohio’da, kurulumu 2022’nin Şubat ayında tamamlanacak bir veri merkezi için yatırım ortaklığı anlaşması imzaladığını duyurdu.

Çin’den madencilik şirketlerine gelen yasaklamaların ardından özellikle ABD’deki operasyonlarını büyüten Hong Kong merkezli şirket, 1016 madencilik cihazını ABD’ye getirmeyi başarmıştı.

New York borsasında da listelenen şirket, geçen ay yaptığı açıklama ile bu yılın ikinci çeyreğinde gelirlerinde çok ciddi artış yaşadığını duyurmuş ve kripto para madenciliği, veri merkezi operasyonu ve madencilik havuzunu kapsayan bir geçiş sürecini de tamamladığını bildirmişti.

Teksas ve Kazakistan’da da büyük yatırımlar…

Temmuz ayında tam 50 milyon dolarlık yatırım alan BIT Mining, Mayıs ayında ise ABD’nin yeni madencilik merkezi olarak görülen Teksas’ta 25 milyon dolarlık bir veri merkezi kurmaya başladığını açıklamıştı.

Eski adı 500.com olan ve bir bahis, piyango gibi oyunlar üzerinden gelir elde eden bir şirketken, bir anda kripto para madenciliği sektörüne giren BIT Mining, madencilik cihazı üreticisi Bee Computing’i 100 milyon dolara satın almıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl