VISA, sabit coin’lerin ve CBDC’lerin birlikte çalışabileceği bir platform kuruyor

Kripto paralara verdiği destekle bilinen ödeme devi VISA, merkez bankası dijital paraları (CBDC'ler) ve sabit coin'lerin birlikte çalışabildiği bir platform geliştirme çalışmalarına başladı. Şirket, kripto paraların farklı blok zinciri ağları arasında transfer edilebilmesini amaçlıyor.

visa
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyada yüzmilyonlarca kişi tarafından kullanılan ödeme devi VISA, evrensel ödeme kanalı (universal payments channel- UPC) adını verdiği ve kripto paralar ile CBDC’lerin birlikte çalışabildiği bir sistem geliştirmek istiyor.

Projenin white paper’ında konuyla ilgili olarak ise, “UPC teknolojisi özel sabit coin’ler ve kamunun CBDC’lerinin birlikte çalışabilmesi için izinli erişim sağlayarak bu anlamda önemli bir rol oynayabilir.” denildi.

UPC protokolünün, UPC merkezi denilen bir taraf vasıtasıyla ödemelere izin vereceği ve her ödemenin uygun olup olmadığını kontrol eden bir ağ geçidi işlevinde olacağı belirtildi.

Neredeyse dünyadaki her büyük ekonomi CBDC’nin gelişimini araştırırken ve kendi CBDC çalışmalarını yürütürken, farklı para birimlerinin nasıl birlikte çalışabileceği hakkında da tartışmalar yapılıyor ve bu konuda Visa gibi ödeme şirketlerinin çalışmaları takip ediliyor.

Hatırlanacağı üzere dün de, İngilytere Merkez Bankası CBDC’ler konusunda iki farklı çalışma grubu oluşturduğunu açıklamış ve VISA, Matsercard ve PayPal gibi şirketlerin de bu grupların içinde olduğunu belirtmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl