Hindistan’da ülkenin en önemli iki yıldızı kripto para yatırımı önerdi

Son dönemde yüzmilyonlarca dolarlık yatırım alan Hindistan kripto para endüstrisi büyümeye devam ederken, ülkenin önemli ulusal festivallerinden biri olan Divali döneminde Hindistan'ın en önemli iki film yıldızı yatırımcılara kripto paraları önerdiler. Kripto paralara karşı çıkan merkez bankasının yetkililerinin ise bu yıldızlardan birini uyarması dikkat çekti.

hindistan
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Hindistan’ın 1 milyar doların üzerinde piyasa değerine sahip iki borsası, CoinSwitch Kuber ve CoinDCX ülkede kripto paraların tanıtımı için Bollywood yıldızlarını kullanmaya başladı.

Hindistan’ın en önemli ulusal festivallerinden biri olan Divali’nin ilk gününe adını veren ve şu anda Hint takviminin en kazançlı günü olarak kabul edilen Dhanteras, genelde altın alınan bir gün olarak biliniyor. Ancak son yıllarda Hintliler, bu festivale hisse senetleri, emlak ve pırlanta gibi varlıkları da eklediler.

CoinSwitch Kuber ve CoinDCX borsaları ise ülkenin kapalı gişe filmlerinde oynayan en ünlü iki yıldızı olan Amitabh Bachchan ve Ranveer Singh’i, kripto paralara yatırım yapmanın da çok zor olmadığını belirten reklamlarda kullanmaya başladılar. Son dönemde çok ciddi yatırımlar alan iki borsanın, özellikle bu iki ismi seçmesinde hedefin, kripto para endüstrisini Hindistan’da ana akım yatırımcı kitlesine tanıtmak olduğu belirtildi.

Kripto para piyasasını büyütecek hamleler

Ranveer Singh, CoinSwitch için oynadığı reklamda Hintçe bir rap şarkısı söylüyor ve kripto para almanın ne kadar kolay olduğunun mesajını veriyor. Ülkenin en büyük aktörü olarak görülen ayrıca yapımcı ve program sunucusu da olan Amitabh Bachchan’ın da sanatçılığından ötürü Hindistan’da büyük saygı gördüğü belirtiliyor. Dolayısıyla onun da böyle bir reklamda oynamasının etkisinin büyük olması bekleniyor.

Merkez bankası yetkilileri Bachchan’a gitti

Hindistan da birçok ülke gibi kendi CBDC’sini yani merkez bankası dijital parasını çıkarmanın peşinde ancak RBI kripto paralar hiçbir şekilde olumlu bakmıyor. Hatta ortaya atılan bir iddiaya göre kurum yetkililer geçtiğimiz hafta sonu Amitabh Bachchan ile bir araya geldiler ve ona CoinDCX reklamını sordular. Bachchan’ın da borsayla olan ilişkisini gözden geçireceğini söylediği belirtiliyor.

Kripto paralar konusunda uzun süredir tahmin edilemeyen bir tavır sergileyen Hindistan’da bu endüstriye olan ilgi her geçen gün artmaya devam ederken blok zinciri analiz şirketi Chainalysis, ülkede kripto para adaptasyonunda son 12 ayda %640’lık artış oldu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl