Belarus’tan kripto para madencileri için özel elektrik tarifesi

Devlet yetkililerinin kripto paralar ve madencilik faaliyetleri hakkında daha önce birçok kez olumlu açıklamalar yaptığı Doğu Avrupa ülkesi Belarus'ta, Enerji Bakanlığı madenciler için özel elektrik fiyat tarifesi uygulayacağını açıkladı. Ülkede bundan sonra kripto para madencileri ve veri merkezleri aynı kategoride sınıflandırılacak.

bitcoin-madenciligi (1)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Başkan Alexander Lukashenko’nun daha önce birçok kez kripto paraları ve madenciliğini övdüğü Belarus’ta, Enerji Bakanlığı ve Anti-Tekel Bakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamaya göre; kripto para madencileri ve veri merkezleri aynı elektrik tarifesi grubunda bulunacak.

27 Eylül’de çıkarılan ve bugün açıklanan kurala göre, daha önceki belirlenen tarife sıralamasına iki grup daha eklendi. Bu gruplardan biri de, madenciler ve veri merkezlerinin de içinde bulunduğu; veri işleyen, bilgi depolanması ve ilgili konularda hizmet veren organizasyonlar oldu.

Bu grup aynı zamanda, saatte 25 milyon kilowatt ile 500 milyon kilowatt arasında değişen oranlarda, ne kadar elektrik harcandığına bağlı olarak da 5 alt gruba ayrıldı. Yapılan açıklamada elektrik fiyatlarının ne kadar olacağının bilgisi ise, bu konuyla başka bir bakanlık ilgilendiği için verilmedi.

Başkan Lukashenko, “Madencilik yapın” demişti

JHatırlanacağı üzere Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko, Eylül ayında bir tesis açılışında yaptığı konuşmada “Bu bölgede birçok terk edilmiş endüstriyel tesis var. Enerji ve elektrikle ilgili birçok iş kolu oluşturulabilir. Elektrikle ilgili bir şeyler yapın. Sonunda da, adı artık her neyse, kripto para madenciliği yapın. Bu ülkede yeterince elektrik var. Kullandığınız elektrikten artan ile bunu yapabilirsiniz” demişti.

Belarus 2018 yılında sektörün büyümesini teşvik etmek amacıyla kripto para madenciliği ve ona bağlı faaliyetlere izin vermişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl