NEAR Protocol’den 800 milyon dolarlık teşvik: Fiyat rekor seviyeye çıktı

Fantom, Harmony, Avalanche ve Celo'nun ardından NEAR da dev bir hibe fonu başlattığını açıkladı. Merkeziyetsiz uygulama platformunun kripto parası, 800 milyon dolarlık fonun açıklanmasının ardından %16'lık bir artış yaşadı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Birinci katman teşvik programları duyuran protokollere NEAR da eklendi. Kendisini “iklim-nötr” bir zincir olarak tanımlayan NEAR, özel amaçlar için fon oluşturduğunu duyurdu.

800 milyon dolarlık fonun 250 milyon dolarlık bölümü 4 yıllık süre boyunca ekosistem teşviği, 100 milyon dolarlık bölüm bölgesel fon, 100 milyon dolarlık başka bir kısım özel olarak startup’lara ve Proximity Labs’den gelen 350 milyon dolarlık bir bölüm de merkeziyetsiz finans uygulamalarına harcanacak.

Konuyla ilgili yeni kurulan bir “DeFi DAO”su ise fonların nasıl ve hangi dönemde harcandığını kontrol edecek ve doğrulayacak. Protokoller de DAO aracılığıyla likidite madenciliğine başvurabilecekler.

Bilindiği üzere Proximity, eski NEAR katılımcılarından ve daha sonra vakıftan ayrılan bu kişilerin oluşturduğu bir grup. Proximity Labs, NEAR’da DeFi uygulamaları (dApp’ler) geliştiren projelere, bireylere ve kuruluşlara DAO verecek. NEAR ekosisteminde yer almaya başlayacak DeFi projeleri içinde Sushi, Woo, Curve.Fi, Kyber da bulunuyor.

Şimdiden 45 milyon dolar dağıtıldı

NEAR kurucu ortağı Illia Polosukhin, CoinDesk’e yaptığı açıklamada, programın bu yıl şimdiden 45 milyon dolarlık fon dağıttığını ve özellikle erken aşamadaki ekosistem projelerine odaklandığını söyledi:

“Altyapı sağlayıcısı olan birçok proje var. Mesela Croncat, farklı zamanlarda işlem gönderimini sağlıyor. Akıllı kontratları test eden Cartosis, bu sayede yeni programlama dillerini de destekliyor.”

Hatırlanacağı üzere bu ay başında ekosistem projelerinden biri olan Aurora da, NEAR blok zinciri üzerindeki Ethereum Sanal Makine (EVM) kontratlarını etkinleştirmek için 12 milyon dolar yatırım almıştı.

Andreessen Horowitz ve Pantera Capital gibi dev startup yatırımcılarından da ciddi yatırımlar alan NEAR projesi, 2020 yılının Nisan ayında başlatılmıştı.

Fiyat rekor seviyeye çıktı

NEAR’dan gelen teşvik fonu duyurusunun ardından token fiyatı da yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Dakikalar içinde gelen yüzde 20’lik artış, fiyatı 12 dolara taşıdı. NEAR’ın bir önceki en yüksek seviyesi, Eylül ayında 11.88 dolar ile kaydedilmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl