Hindistan Ekonomi Bakanı konuştu: Yasak yok, regülasyon geliyor

Geçtiğimiz hafta kripto paralarda yaşanan sert düşüşün sebeplerinden biri olarak gösterilen Hindistan'ın alt-meclisine sunulan ve kripto paraları yasaklamak için getirildiği iddia edilen kripto para tasarısının, regülasyonlar için hazırlandığı belirtildi. Ülkede adeta yüreklere su serpen bu açıklama Hindistan Ekonomi Bakanı Nirmala Sitharaman'dan geldi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto paraların yasaklanıp yasaklanmayacağı senelerdir tartışma konusu olan Hindistan’da, Ekonomi Bakanı Nirmala Sitharaman konuştu. Kripto para reklamlarını yakından takip ettiklerini belirten bakan, herhangi bir yasaklamayı ise düşünmediklerini söyledi. Parlamentoya sunulması beklenen yasa tasarısının 2019 yılındaki tasarıdan da bazı bölümler içerdiğini belirten Sitharaman, kısa süre içinde konu hakkında karar verileceğini duyurdu.

“Bitcoin’i yasal para ilân etme söz konusu değil”

Bakan Nirmala Sitharaman, dün de Bitcoin’i yasal pata ilân etme gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtmişti. Sitharaman ayrıca, CBDC konusunda çalışmaların ise devam ettiğini aktardı. Bakan, Eylül ayında da “El Salvador gibi olmak zor ama kripto parayı dışlayamayız” demişti.

Düşüş o haberle başlamıştı

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda kripto para piyasalarında bir geri çekilme yalanmış, buna sebep olarak da Hindistan’ın kripto paraları yasaklamayı amaçlayan bir yasa tasarısını meclise getireceği iddiası gösterilmişti. Satış baskısı çok uzun sürmemiş, yeni bir yükseliş hareketinin başladığı esnada ise geçtiğimiz Cuma günü bu kez de yeni koronavirüs varyant haberleri ortaya çıkmıştı.

Yüz milyonlarca dolarlık yatırım yapılıyor

Asya kıtasında, Pakistan ve Vietnam gibi ülkelerle birlikte en büyük kripto para adaptasyonu yaşanan yerlerden biri olan Hindistan, bir süredir büyük batılı girişim sermayesi şirketlerinden dev yatırımlar alıyor.

Bilindiği üzere ülkenin iki dev borası olan ve aldıkları yatırımlarla 1 milyar dolar değeri de geçen CoinSwitch Kuber ve CoinDCX borsaları, iki sinema yıldızı Amitabh Bachchan ve Ranveer Singh’i, kripto paralara yatırım yapmanın da çok zor olmadığını belirten reklamlarda kullanmaya başlamışlardı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl