Visa’nın kripto bankamatik kartları için aldığı ani karar kriz yarattı

Visa, birçok kripto para kuruluşunun bankamatik kartı sağlayıcısı olan Wave Crest ile işbirliğini aniden askıya almasıyla kriz yarattı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ödemeler devi Visa, kripto para bankamatik kart sağlayıcılarının servislerini durdurduğu/aksattığı gerekçesiyle bir kart düzenleyicisinin üyeliğini Cuma günü sona erdirdi.

Bitcoin ödemeleri şirketi BitPay, Avrupa kart sağlayıcısı olan Visa tarafından Wave Crest Holdings Ltd.’ye hesaplarını kapatmasının söylendiğini duyurdu. Şirket, 1 Aralık 2017’den sonra kart satın alan herkes için kalan bakiyelerin yanı sıra kart sipariş ücretlerini de iade edecek.

BitPay konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Dün, Avrupa’da BitPay’in kart sağlayıcısı Wave Crest Holdings Ltd, ön ödemeli Visa bankamatik kartı programlarının tüm hesaplarını derhal kapatmak için Visa’dan talimat aldı. Ne yazık ki, Wave Crest bize veya kart sahiplerine bu değişikliğe hazırlanmak için daha fazla zaman sağlayamazdı.”

Benzer şekilde, ödeme sağlayıcıları Cryptopay ve Bitwala, hizmetlerini durduracaklarını ve geri kalan fonları iade edeceğini açıkladı.

Berlin merkezli Bitwala Twitter’da ekibinin konuyu tartışmak için acil bir toplantı düzenlediğini söyledi.

Yeni kart sağlayıcıları aranıyor

Bununla birlikte, Londra merkezli Cryptopay başka bir kart sağlayıcısı ile müzakereye başladığını duyurdu.

Aynı şekilde, BitPay de yaptığı açıklamada, halihazırda potansiyel alternatif sağlayıcılarla görüştüklerini ifade etti.

Önemli olan bir nokta da, kapanmalar Avrupa ile sınırlı. BitPay, ABD’li müşterilerin herhangi bir kesinti yaşamayacağını belirtti.

Visa Europe sözcüsü, yaptığı açıklamada, Wave Crest’in ödeme şirketiyle olan üyelik sürecini “çalışma kurallarına uymama nedeniyle” kaybettiğini söyledi. Sonuç olarak, şirket tarafından verilen tüm Visa kartları kapatıldı.

Wave Crest’le anlaşması bulunmayan diğer Visa kartı veren kuruluşlar kripto para tabanlı kartlar vermeye devam edebilir.

BitPay ve diğer şirketlerin kartları, kullanıcıların bakiyelerini kripto para birimleri ile doldurmasının ardından Euro, İngiliz Sterlini veya ABD doları olarak harcamalarına olanak tanıyor.

 

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl