MoonXBT ile akıllı işlem: Risk yönetimi neden önemlidir?

MoonXBT sponsorluğunda

Kripto ticaretinden kâr etme şansınızı en üst düzeye çıkarmak için risk yönetimini yönetmek zorunludur. Kötü karar verme, dürtüsellik, zayıf planlama veya kayıpların peşinden koşmanın bir sonucu olarak ortaya çıkar. İster kripto para ticareti isterse başka herhangi bir hisse senedi ticareti şekli olsun, risk yönetimi bir yatırımcı olarak yaptığınız her şeyin merkezinde olmalıdır.

Margin Trading nedir?

Yatırımcılar kripto paralardan kâr etmenin yeni yollarını aradıkça, marjin trade biçimi giderek daha popüler hale geliyor. Kaldıraç ile trade yaparken, kâr potansiyeli çok daha yüksektir. Bunun yanı sıra, önemli kayıplar için potansiyel de çok daha fazladır.

Bir marjin trade başlatıldığında, yatırımcının toplam emir değerinin bir yüzdesini taahhüt etmesi gerekecektir. Bu ilk yatırım marjin olarak bilinir. Başka bir deyişle kaldıraç, ödünç alınan fonların marja oranına denir. Örneğin, 10x kaldıraçla 100.000$’lık bir işlem açmak için, bir yatırımcının sermayesinin 10.000$’ını taahhüt etmesi gerekir.

MoonXBT’de pozisyon nasıl açılır?

MoonXBT‘de margin pozisyon açmak, diğer platformların aksine oldukça basittir. Öncelikle, cep telefonu numaranız ve e-posta adresiniz dahil olmak üzere temel bilgileri detaylandıran bir hesap açın. Ardından para yatırma zamanı. Bu noktada MoonXBT’nin yalnızca USDT, BTC ve ETH’yi kabul ettiğini belirtmekte fayda var.

Paranız hesabınıza ulaştığında, bir pozisyon açmanız gerekir. Başlamak için, “Trade” sayfasına tıklayın ve ticaret yapmak istediğiniz para birimini seçin. Bu noktada kullanıcılar, biri “Kaldıraç” olan bir dizi seçenek arasından seçim yapabilecekler. Kaldıraçlı işleminizin parametrelerini belirledikten sonra, bir pozisyon açmak için “Satın Al” veya “Sat” seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Long/Short pozisyonlar nedir?

Long ve short pozisyonlar, kâr elde etmek için gereken fiyatın iki olası yönünü yansıtır. Fiyatın hangi yöne gideceğini analiz ederek, hem yükseliş hem de düşüşlerde kazanç elde edilebilir. Long pozisyonda, yatırımcı fiyatın belirli bir noktadan artacağını umar. Bu durumda, yatırımcının “long açtığını” veya kripto para birimini satın aldığını söylüyoruz. Short pozisyonda, yatırımcının kripto para birimini sattığını ve o noktadan fiyatın düşmesini beklediğini söyleyebiliriz.

Likidasyon nedir?

Kripto para piyasalarını tartışırken likidasyon, bir borsada yatırımcının başlangıç marjının kısmen veya tamamen kaybı nedeniyle kaldıraçlı pozisyonunu zorla kapatmasını temsil eder. Bu durum yatırımcının, ticareti açık tutmak için yeterli paraya sahip olmadığı için marj gereksinimlerini karşılamadığında ortaya çıkar.

Örnek: 0,01 BTC yatırıyorsunuz ve 1 BTC emri açıyorsunuz, yani kaldıraç 100x. Bir şeyler ters gider ve Bitcoin fiyatı sadece yüzde 1 ters yönde hareket eder. Bu hareket nedeniyle pozisyonunuz 0,01 BTC, yani marjınızın değeri kadar kârsızdır. Biraz daha fazlası ile borsanız zarara uğrayacak, bu nedenle likidasyon algoritması pozisyonu otomatik olarak kapatır.

Kaldıraç ne kadar yüksek olursa, fiyat değişikliği yüzdesinin o kadar düşük olmasına ve pozisyonunuzun likidasyonuna yol açacağını unutmayın. Yani 50x kaldıraç ile işlem açtıysanız, sadece %2’lik bir fiyat hareketi ters yönde likidasyona neden olacaktır.

Yeni başlayan bir yatırımcıysanız dikkatli olmalısınız:

Donanımlı bir yatırımcı olmak için ilk adımları atmanızda size rehberlik ettikten sonra, yeni başlayanlar için dikkat edilmesi gereken bazı hataların altını çizmek gerekir.

1. Fon yönetimi

Zaman zaman diğer yatırımcıların zaferlerini dinlemek karar vermenizi olumsuz etkileyebilir. Şu anda kripto para piyasasında yaygın olan bir terim, “kaybetme korkusu”na dayalı bir yatırım yapma cazibesini temsil eden FOMO’dur. %2 ve %6 kuralları da fon yönetimi söz konusu olduğunda sıklıkla tartışılır. %2 kuralı, hiçbir zaman tüm paranızın %2’sinden fazlasını yatırmamanız gerektiğini belirtir. %6 kuralı, bir yatırımcının parasının %6’sından fazlasını kaybederse alım satımı durdurmasını önerirken, bu noktada yatırımcı belirli bir süre boyunca (yaklaşık 1 – 2 hafta) alım satım yapmaktan vazgeçmelidir.

2. Hedefsiz yatırım

Kripto para yatırımı ile uzun ve kısa vadeli hedefleriniz nelerdir? Yüksek riskli mi oynamak istiyorsunuz yoksa uzun vadeli güvenli bir yatırım mı arıyorsunuz? Bunun gibi soruların cevabı ne olursa olsun, işler geliştikçe aklınızda bir hedef olması akıllıca olur, çünkü rüzgarın içinde savrulmamak için bir yönünüzün olması gerekir.

3.Güvenilir bir borsa kullanmamak

Son 18 ayda kripto para biriminin öne çıkması, yeni yatırımcılar için bir dizi farklı borsa olduğu anlamına geliyordu. Ancak bununla birlikte, diğerleri kadar güvenilir olmayan ve diğerleriyle aynı düzeyde güvenlik sunmayan bazı yatırım platformları da geldi. Güvenlik her şeyden önemlidir. Güvenilir bir sağlayıcı ile çalıştığınızdan emin olun.

MoonXBT margin trade’in faydaları nelerdir?

Nispeten yeni bir platform olan MoonXBT, her seviyeden yatırımcının adil ve keyifli bir trade deneyimi yaşamasını sağlamaya çalışır. Kullanıcı dostu bir arayüz ve kullanıcıların çeşitli trade seçenekleri arasında zahmetsizce gezinmesine olanak tanıyan bir arayüz ile MoonXBT, yeni başlayanlar arasında anında hit oldu.

MoonXBT tüm bu risklerin farkındadır ve “acemi” yatırımcıya yönelik copy trade imkanı sağlar. MoonXBT copy trade, kullanıcıların favori yatırımcılarını takip etmelerine ve yatırım stratejilerini kopyalamalarına olanak tanır. Ayrıca MoonXBT kullanıcıları yatırımcıları ROR bazında sıralayabilir. Kazanma oranı, işlem stili, toplam ROR, işlem günleri vb. tüm veriler şeffaftır.

MoonXBT bugünlerde “Dandelion Projesi” ile dünyanın her yerinden en iyi içerik yazarlarını arıyor.

Detaylı bilgi: https://support.moonxbt.com/hc/en-us/articles/4411773188111
Başvuru formu: https://forms.gle/16wtL5zD9hYm8zH79

Copy Trading ile ilgili bilgi edinmek ve denemek için MoonXBT topluluğuna katılın!

Web Sitesi: https://www.moonxbt.com/tr-tr/
Google Play Store: https://bit.ly/3Cq82cs
App Store: https://apple.co/3jPyGEp
Telegram: https://t.me/Moonxbt_TR
Twitter: https://twitter.com/MoonXBT_TR

Sorumluluk reddi beyanı: Bu, sponsorlu bir tanıtım yazıdır. Uzmancoin.com, ilgili şirket tarafından sağlanan bu sayfadaki içeriğin doğruluğunu garanti edemez ve bu sayfada yer alan ürün ve hizmetlerle ilgili doğabilecek zararlardan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdırlar.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl