Coinbase ve Mastercard’dan dev NFT ortaklığı: Daha yeni başlıyor

Ekim ayında kendi NFT pazaryerini duyuran ve ilk 2 günde bekleme listesine 1 milyondan fazla kişinin başvurduğu Coinbase borsası, ödeme devi Mastercard ile NFT alımları konusunda ortaklık kurduğunu açıkladı. Coinbase'den yapılan açıklamada, "Coinbase ve Mastercard NFT alımları konusunda devrim yaratmak için ortaklık kurdu. Bizim buradaki görevimiz dünyadaki ekonomik özgürlüğü artırmaktır. NFT devrimi daha yeni başlıyor" denildi.

coinbase
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’nin en büyük kripto para borsası olan ve geçtiğimiz Nisan ayında Nasdaq borsasında halka açılan Coinbase borsası, yatırımlarına durmaksızın devam ediyor. Ekim ayında kendi NFT platformunu duyuran borsa, şimdi de NFT alımlarının kredi kartlarıyla rahatça yapılabilmesini sağlamak amacıyla Mastercard’la iş birliğine gitti.

Coinbase’den konuyla ilgili yapılan ve ürün yöneticisi Prakash Hariramani imzasıyla yayımlanan resmi açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Coinbase olarak biz finansal özgürlüğü artırma misyonuna sahibiz. Daha fazla insanın çalışmalarından kâr sağlamasına yardımcı olmak konusunda da NFT’lerin rolü büyük önem taşımaktadır. Ancak bugün, NFT almak birçok kullanıcı için hala karmaşık bir süreç olarak gözükmektedir.

Coinbase olarak biz, daha önce milyonlarca insanın Bitcoin almasını nasıl kolaylaştırdıysak, bugün de daha çok insanın NFT topluluğuna katılmasını sağlamak için bu süreci daha da basitleştirmek istiyoruz.

Bu nedenle, NFT’leri “dijital ürünler” olarak sınıflandırdık ve daha geniş bir tüketici kitlesinin NFT’leri satın almasına olanak tanımak için Mastercard ile birlikte çalışma kararı aldık. Kısa süre içinde müşterilerimiz Mastercard kartlarıyla ödeme yapmanın yeni yolunu öğrenmiş olacaklar.

Coinbase kısa süre önce, NFT’leri mint’lemeyi, satın almayı, ve sergilemeyi kolaylaştıracak olan kişiler arası pazaryeri olan Coinbase NFT’yi duyurmuştu. Mastercard ile yaptığımız anlaşma sayesinde, Coinbase NFT’de sizlere daha iyi bir müşteri deneyimi sunabileceğiz.

Bir NFT satın almayı olabildiğince kolaylaştırmak için Mastercard’ın yaptıklarını ve liderliğini takdir ediyoruz. NFT devrimi daha yeni başlıyor.”

Visa debit kartı da bulunuyor

Bilindiği üzere Coinbase’in bir başka ödeme devi Visa ile de iş birliği bulunuyor. Borsanın Visa debit kartı, Apple Pay ve Google Pay’de de kullanılabiliyor. Ayrıca bu kart ile yapılan harcamalarda XLM ödülü de kazanılıyor. Coinbase’in bu kartı sayesinde kripto paralar ile alışveriş yapmak isteyenler, kartın geçtiği işletmelerde bu sistemi kullanabiliyorlar.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl