Microsoft’un Activision hamlesine kayıtsız kalmadılar: Metaverse savaşı başlıyor

Dünyanın en büyük yazılım ve teknoloji şirketlerinden biri olan Microsoft'un, Call of Duty, Diablo, Candy Crush ve World of Warcraft gibi oyunların yaratıcısı olan Activision Blizzard şirketini 68.7 milyar dolara satın alacağını açıklaması oyun dünyasında adeta bomba etkisi yaratırken, Microsoft'un büyük projeleri olduğu bilinen metaverse konusunda da beklentileri ciddi şekilde yükseltti. Microsoft'un bu hamlesine ise dev finans şirketleri kayıtsız kalmadı. İşte tarihi satın alma hakkında bazı yorumlar...

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan Microsoft, oyun endüstrisinde de XBox markasıyla yer alıyor ve özellikle Sony’nin PlayStation’ıyla büyük bir liderlik mücadelesi veriyor. Bu milyarlarca dolarlık endüstrideki savaşın yeni cephelerinden biri de metaverse olacak gibi gözüküyor.

Facebook’un, çatı şirketinin adını “Meta” olarak değiştirmesiyle hayatımıza daha çok giren ve neredeyse her gün konuşulan metaverse konusunda Microsoft’un başta VR (sanal gerçeklik) gözülükler olmak üzere ciddi projelerinin olduğu biliniyor.

3. en büyük oyun şirketi oldu

Oyun, metaverse, sanal gerçeklik gözlüğü derken, endüstrinin nerelere ulaşabileceği bazen hayal bile edilemiyor ancak şu bir gerçek ki Microsoft’un, Call of Duty ve World of Warcraft gibi milyonların oynadığı oyunların yaratıcısı olan Activision Blizzard’ı satın alması onu Sony ve Tencent’in ardından 3. en büyük oyun şirketi de yaptı.

Microsoft’un bu satın alımını resmen açıklamasının ardından hem oyun hem de teknoloji dünyasında adeta yer yerinde oynadı. Hatta Sony’nin hisseleri Tokyo borsasında 24 saatte yüzde 10’luk değer kaybedip son 2 yılın en düşük seviyesine indi.

Microsoft CEO’su Satya Nadella da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Activision Blizzard’ın gelecekteki metaverse platformlarındaki geliştirmelerde anahtar rol oynayacağını söyledi.

ABD’nin dev finans şirketleri de Bill Gates’in şirketinin bu dev hamlesine kayıtsız kalmadılar. İşte bazı yorumlar:

Yatırım bankası Piper Sandler:

Yeni doğan metaverse’ün de içinde bulunduğu tüketici piyasasında 3 boyutlu içeriklerin ve eğlencenin çokluğu Microsoft’un gözardı edemeyeceği büyüklükteydi.

Yatırım bankacılığı danışmanlık şirketi Evercore:

Bu anlaşma Microsoft’a; altyapı, donanım, güvenlik ve şimdi de Activision Blizzard içerikleriyle Metaverse’de çok sağlam bir pozisyon kazandırdı.

Yatırım bankası JP Morgan:

PC, konsol oyunları ve mobil arasındaki bağlantılar hala çok bulanık ve bu anlaşma kendi metaverse’lerini inşa etme konusuyla beraber düşünüldüğünde bunun doğruluğu da ortaya çıkıyor.

Yatırım stratejileri şirketi Aptus Capital Advisors:

Microsoft’un, Activision’ı satın alması metaverse silah yarışını başlatmıştır.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl