Natalya Kaspersky: Bitcoin’i ABD’li istihbarat ajanları geliştirdi

Kaspersky Labs'ın kurucu ortağı Natalya Kaspersky, Bitcoin'in dünya çapında ABD ve İngiliz istihbarat faaliyetleri için finansman sağlamak üzere tasarlandığını iddia etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

InfoWatch şirketler grubunun CEO’su ve siber güvenlik sistemlerinde uzman olan Natalya Kaspersky, Petersburg’da yer alan ITMO Üniversitsi’ndeki sunumunda Bitcoin‘in Amerikan istihbarat ajanları tarafından geliştirildiğini söyledi.

Kaspersky, sunum sırasında bilgi savaşları ve dijital egemenlik konularında bir konuşma yapıyordu. “Modern teknolojiler – bilgi ve siber savaşların temeli” başlığı altındaki sunumunun fotoğrafları sosyal medyada yayınlandı.

‘Bitcoin aslında dolar 2.0’dir.’

Kaspersky’ın slaytlarından birinde “Bitcoin, farklı ülkelerdeki Amerikan, İngiliz ve Kanadalıların istihbarat faaliyetleri için hızlı finansman sağlamak üzere tasarlanan Amerikan istihbarat ajanslarının bir projesidir. Bu teknoloji, tıpkı Internet, GPS ve TOR gibi özelleştirilmiştir. Aslında dolar 2.0’dir. Kuru borsa sahipleri tarafından kontrol edilir.” cümleleri yazılıydı.

‘Satoshi Nakamoto, Amerikan kriptografi uzmanları’

Kaspersky, Bitcoin’in kimliği gizli yaratıcısı Satoshi Nakamoto‘nun ise bir grup Amerikan kriptografi uzmanının adı olduğunu iddia etti.

Akıllı telefonlara da değindi

Sunumda ayrıca akıllı telefonlara da değinildi. Kaspersky’a göre akıllı telefonlar, “Eğlence, iş ve aynı zamanda sahipleri hakkında casusluk yapılması için tasarlanmış uzaktan kumandalı bir cihaz”

Siz ne düşünüyorsunuz? Kaspersky sizce iddialarında haklı olabilir mi? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden paylaşın.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. serdar Yanıtla

    ozaman sahipleri hakkında casusluk yapılmaması için çok çalışşınlar kimse telefon sahiplerini incelemesin 🙂